Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM)’nin Türkiye’de 24 Haziran seçimlerinin ertelenmesi çağrısına, “Seçimleri ne zaman yapacağımızı Avrupa’ya mı soracaktık?” dedi.

MHP İl Başkanı Aras, “Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Türkiye’de 24 Haziran’da erken seçim yapılması konusunda bir açıklama yayınlamıştır. Açıklamada AKPM, 24 Haziran seçimlerini sakıncalı bulmuş, OHAL şartlarında seçim güvenliğine ilişkin kaygılarını dile getirmiştir. 24 Haziran seçimlerinin meşruiyetinin tartışmalı olacağı belirtmiş ve seçimlerin ertelenmesi için çağrıda bulunmuştur. AKPM’nin bu çağrısı ülkemizin içişlerine ve seçimlerine müdahaledir.

‘KÜSTAH BİR AÇIKLAMA’

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin birtakım siyasi hesaplarla yapılmış, kötü niyetli ve saygısız açıklaması, bizim için yok hükmündedir. Bu değerlendirme küstah bir açıklamadır.

Seçimlerin 24 Haziran'da yapılmasına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde karar alınmıştır. Seçimleri ne zaman yapacağımızı Avrupa’ya mı soracaktık?

Türkiye'de seçimlerin ertelenmesi çağrısı yapmak milli irade dışında, kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bu kararı şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. AKPM haddini ve yerini bilmelidir. Türkiye tam bağımsız bir ülkedir.” şeklinde açıklama yaptı.

Editör: Haber Merkezi