FATİH BATTAR
Parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile Milliyetçi Hareket Partisi’nden Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Turan Kalıpcı, kul hakkını koruyan, israftan kaçınan anlayışla Çorum halkı için çalışacak belediyeciliği taahhüt ettiklerini söyledi.
Liyakat ve eşin ehli ile çalışma Çorum Belediyesi’nde hükmünü yitirdiğini ifade eden Kalıpcı, belediyenin makamlarının peşkeş çekilir hale geldiğini belirterek, Çorum’un bunlar hak etmediğini söyledi.
16 yıldır aynı görüşle, aynı bakış açısıyla Çorum’da belediyecilik yapıldığını dile getiren Kalıpcı, Çorum için çok geç olmadan Çorum Belediyesi’nin liyakatlı ve güçlü kadrolara teslim edilmesi gerektiğini vurgulayarak; “Çorum bizim için doğduğumuz, doyduğumuz v öldüğümüzde de mezarımızın olacağı kenttir. Kısır siyasetle, kişilerle uğraşmak bizim ülkücü bakış açımıza ve ülkücü duruşumuza yakışmaz. Nadık’tan Buharaevlere, İpekli Bağları’ndan İbrahim Çayrı’na, Çimento Fabrikası’ndan Şeker Fabrikası’na kadar yaşayan her Çorumlu eşittir ve belediyenin imkanlarından eşit faydalanacaktır.” dedi
Çorum’da belediyeciliğin birilerine hizmet, millete ise eziyet hâline dönüştüğünü belirten Kalıpcı, “Çorum’un birkaç kişinin emrine verilmiş bir müstemleke değildir. Çorum, Suriyeliler’in ve Iraklılar’ın tatil beldesi hiç değildir. Çorum Belediyesi’ni geçmişte olduğu gibi iş bilmez ve israf düşkünü bir anlayışın yönetmesi mümkün değildir. Bu sebeple sizlere en büyük vaadimiz, hak ettiğiniz gibi güzel şehrimizde en uygar şekilde yaşamanızı sağlamak olacaktır. Biz Müslüman Türk Ülkücüleri olarak yerelde kalkınma hamlesini gerçekleştirecek liyakatli kadrolarımızla bu iş bilmezlik ve israfın önüne geçeceğiz. Kul hakkını koruyan, israftan kaçınan anlayışımızla, Çorum halkı için çalışacak bir belediyecilik taahhüt ediyoruz.” ifadelerini kullandı.