Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum İl Teşkilatı, MHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen ‘Türkiye’nin Asli Gücü Analar Bacılar Kurultayı’ için Ankara’ya çıkarma yaptı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de katıldığı kurultay, 10 Ekim pazar günü saat 11.00’de Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Çorumlu kadınların da büyük ilgi gösterdiği kurultaya MHP Çorum İl Başkanı Agah Karapıçak ve MHP Merkez İlçe Başkanı Reşit Büzkaya, İl Başkan Yardımcısı Yasemin Ekmen Lek, Belediye Meclis Üyesi Hatun Çürük ile binlerce ülkücü kadın katıldı.

Kurultayın açış konuşmasını yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık, “Kadın yüreğinde ilmek ilmek işlenen her motif aynı zamanda bir hikaye anlatıyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kadınları Türkiye’nin Asli Gücü Analar Bacılar Kurultayı’nda buluşuyor.” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurultayda emeği geçenlere teşekkür etti. Bahçeli, 3 Eylül 2019'da bir grup annenin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın önünde oturma eylemi başlattığını, bu protestonun dalgalar halinde İzmir, Van, Hakkari, Şırnak, Muş ve Almanya'ya kadar yayıldığını söyledi.

‘PKK’NIN HDP İSİMLİ AYAĞI KIRILMALI’

Bahçeli, HDP'yi meşru görmenin analara hakaret, bacılara hürmetsiz, şehitlere ve gazilere ise hıyanet olduğunu belirterek, "HDP'nin kapatılması, anaların yüreklerine su serpecektir. HDP'nin kapatılması anaların ümitlerini yeşertecek, derin bir nefes aldıracaktır. Dökülmüş şehit kanlarının yerde kalmaması için PKK'nın HDP isimli ayağı kırılmalıdır.” dedi.

Kurultay hakkında bilgi veren MHP Çorum İl Başkanı Agah Karapıçak, kurultayı büyük bir coşku içerisinde tamamladıklarını söyledi.

Kurultaya katılım sağlayan ve katılımda emeği geçen herkese teşekkür eden Karapıçak, “Kurultayımıza katılımın organizasyonunda yer alan başta İl Başkan Yardımcımız Sayın Yasemin Ekmen Lek olmak üzere, kadın ilçe teşkilat yöneticilerimize, Belediye Meclis üyemiz Hatun Çürük ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞBUĞ’A ZİYARET

Kurultay sonrasında MHP Çorum İl Başkanı Agah Karapıçak ve Çorum heyetinden bir grup, Beştepe’de bulunan MHP’nin kurucu lideri Alpaslan Türkeş’in anıt mezarına ziyarette bulunarak dualarla yâd ettiler. (Haber Merkezi)