M.BURAK YALÇIN

Diyabet Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşma yapan AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Meryem Demir, istatistiklere bakıldığında her 11 kişiden birinin diyabet hastası olduğunu söyledi.

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanlığı, 14 Kasım Diyabet Günü nedeniyle farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi.

Parti merkezi önünde gerçekleşen etkinliğe AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Meryem Demir ve AK Partili kadınlar katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Kadın Kollarının güzel işlere imza attığını belirterek, teşkilatın karıncası gibi çalıştıklarını söyledi.

Gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri hakkında da bilgi veren Mehmet Karadağ, “Son bir yıl içerisinde sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Hitit Üniversitesi ve KOSGEB ile kadın teşkilatımız “kadın girişimcilik” kursu düzenlediler. Kadınlarımızın iş hayatına atılması anlamında sadece AK Partili kardeşlerimiz değil farklı siyasi partilerden olan kardeşlerimizde bu kurslara katıldılar. Sağlık İl Müdürlüğümüzle birlikte organ bağışı kampanyasına katıldık ve Türkiye’de Sağlık İl Müdürlüğünün bir defa da en yüksek organ bağışı yapan il olarak Türkiye’de sesini duyurduk. Kızılay’a kan bağışında bulunduk” diye konuştu.

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Meryem Demir ise 2017 verilerine göre dünyada 425 milyon diyabetli yetişkinin olduğunu ifade ederek, “Her 11 kişiden 1 kişi diyabet hastası. 2 diyabetli yetişkinden 1’ine ise teşhis konulmamıştır. Yani kişi diyabetli olduğunu bilmemektedir. Diyabet açısından risk grupları belirlenip hastalığın ilerlemesi önlenmediğinde hasta sayısı artmakta, başta kalp krizi, böbrek yetmezliği göz sorunları, ayak yaraları ve ampütasyonları gibi ciddi komplikasyonlar görülmektedir” şeklinde konuştu.

Etkinlikte Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından vatandaşlara şeker ölçümü yapıldı.

Editör: Haber Merkezi