FATİH AKBAŞ

Yavruturna Mahallesi Muhtarlığında vatandaşlarla biraraya gelen Ceylan ve Karadağ, Diş Hastanesi hakkında açıklamalarda bulundular.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, 14 mahallenin de kendileri için bir bütün olduğunu ifade etti.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni daha donanımlı bir hastaneye çevirmek için daha önce Sağlık Bakanlığı ile görüştüklerini Bakanlığında taleplerini makul bulduğunu hatırlatan Karadağ, “Buraya bir Diş Hastanesi yapılması konusunda mutabık kaldık. Yer olarak da herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir alandı. Şuan 112 Merkezinin olduğu yere Diş Hastanesini diğer tarafa ise Aile Sağlığı Merkezi yapacağı” dedi.

SAĞLIKTA GELEN SEVKLER ARTIYOR

AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise daha önce 530 bin kişinin milletvekili olacaklarını söylediklerini ve sandıktan çıkan sonuca da saygılı olduklarını ifade ederek, “Biz bu ortamı Çorum’da sağladık. Bir olacağız. Seçimleri seçim gününde sandık başında yaşayacağız. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yerine Diş Hastanesi yapacağımızı söyledik sonrasında ise bazı çatlak sesler geldi ve tedirgin olduk. Muhtarlarımız aradı ve Mehmet Başkanla konuştuk ve kim ne derse desin Diş Hastanesini aynı yere yapacağız. Böylece sevklerin önüne geçeceğiz. Sağlıkta Çorum’u bölgenin yıldızı yapmak için çalışıyoruz. Diş Hekimliği Fakültesi açıldı. Yetişirse bu sene yetişmezse önümüzde ki sene öğrenci alınacak. Diş Hekimliği Fakültesi de Diş Hastanesi ile afilasyon yapacak. Çorum’u sağlıkta adım adım bir numara yapacağız. Yapılan yatırımlarla sağlıkta Çorum’a yapılan sevkler yüzde 40 arttı. İlimizi böyle geliştireceğiz. Yeter ki, bir olalım diri olalım Çorum olalım” şeklinde kaydetti.

ESKİ DEVLET HASTANESİ YIKILIP YENİSİ YAPILACAK

Vatandaşların eski Devlet Hastanesi’nin durumu ile ilgili sorusuna cevap veren AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, eski hastanenin tüm binalarını yıkıp yerine 2. Basamak Devlet Hastanesi yapacaklarının müjdesini verdi.

Toplantının ardından söz alan bir vatandaş, Çorum’un her yerine Kur’an Kursu yapıldığını ifade ederek Esnaf Evleri Cami yakınına da bir Kur’an Kursu yapılmasını istediklerini söyledi.

Toplantıya katılan Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe ile Yavruturna Mahallesi Muhtarı Metin Kaşar ise Diş Hastanesi projesinden dolayı Ceylan ve Karadağ’a teşekkür ettiler.