RECEP MEBET

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin erkene alınarak 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunun merakla beklediği tarihi açıkladı.

MHP Lideriyle geniş bir yelpazede istişare ettiklerini belirten Erdoğan, yaptıkları değerlendirme sonucunda seçimin erkene alınması hususunda görüş birliğine vardıklarını duyurdu.

Yaptıkları müzakereler sonucunda aldıkları karardan bahseden Erdoğan, “Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu fotoğraftan hareketle bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşmamız gerektiği konusunda arkadaşlarımızla görüş birliğine vardık. Bir kez daha tekrarlayacak olursak Türkiye’nin önündeki iç ve dış gündemin yoğunluğu, erken seçim kararının açıklanmasıyla ortaya çıkacak belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılmasını zorunlu kılıyor. Suriye'deki gelişmelerin hızlandığı, makroekonomik dengelerden büyük yatırımlara kadar her konuda çok önemli kararlar vermemiz gereken bir dönemde seçim konusunu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmamız şarttır. Bunun için önümüzdeki seçimlere ittifak içinde girme konusunda mutabık bulunduğumuz Sayın Bahçeli ile de yaptığımız istişareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Grupları olarak konuyla ilgili yasal süreci hemen başlatıyoruz. Aynı şekilde Yüksek Seçim Kurulu da seçim hazırlıklarına şüphesiz ki derhal başlayacaktır. Bu kararın ülkemiz, milletimiz, partilerimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum” diye konuştu.

VEKİLLER NE DEDİ?

Erken seçim tarihinin netleşmesinin ardından konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Çorum Milletvekilleri ise şunları söylediler:

USLU: ‘DÜĞÜMÜ HALK ÇÖZECEK’

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, ‘demokrasilerde kilidi halk açar’ sözünü hatırlattı.

‘Seçim olmalı, olmamalı’ tartışmasına son verilmelisi gerektiğine işaret eden Salim Uslu, “Türkiye, tıkanmış bir sistemi açmak, yeni bir sisteme geçişi kolaylaştırmak bakımından bir an önce seçimleri yapmalı” dedi.

Erken seçime tüm siyasi partilerin hazır olması gerektiğini belirten Uslu, “Türkiye'nin kuşatılmaya çalışıldığı bir süreçte düğümü halkın iradesinin çözeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

CEYLAN: ‘GÜÇLENEREK YOLA DEVAM’

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, dünya ve ülke konjonktürüne bakıldığında erken seçime gidilmesi kararının son derece yerinde olduğunu söyledi.

“Türkiye bu seçimden güçlenerek çıkar” diyen Ahmet Sami Ceylan, 24 Haziran’da yapılacak erken seçimin ülke ve memleket açısından hayırlara vesile olmasını diledi.

Ceylan, “Halkımızın teveccühü doğrultusunda Türkiye, güçlü parlemento ve güçlü liderle yoluna devam edecektir” ifadelerini kullandı.

KURT: ‘İSTİKRAR İÇİN DOĞRU KARAR’

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, erken seçim kararının Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntıları aşması bakımından doğru bir karar olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeyi yakından takip ettiklerini anlatan Ceritoğlu Kurt, “Dış mihrakların ülkemiz üzerindeki spekülasyonlarına karşı güçlü bir cevap olması bakımından erken seçim hayırlı olacak inşaallah” dedi.

Yapılacak seçimden piyasaların da güçlenerek çıkacağını vurgulayan Kurt, “Güven tazeleme adına gerekli olan bu seçim sonucunda Türkiye istikrarla yoluna devam edecektir” diye konuştu.

KÖSE: ‘AKP TÜKENDİ’

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, “Erimekte olan iktidarını baskın seçimle koruma fırsatçılığına soyunan AKP, tükenmiştir” dedi.

Tufan Köse, “Tüm yetkiyi elinde bulunduran, tek başına kanun çıkarabilen bir hükûmetin erken seçime gitmesi, ‘Ben artık yapamıyorum, beceremiyorum, yönetemiyorum’ demektir” yorumunda bulundu.

24 Haziran seçiminde, memleketin hizmetine kendisini adayacak olan kadroların millet tarafından iktidara getirileceğine inandığını vurgulayan Köse, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AKP tükenmiştir. Erimekte olan iktidarını baskın seçimle koruma fırsatçılığına milletimizin izin vermeyeceğine inancım tamdır.”