FATİH AKBAŞ
Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantısı dün yapıldı. Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti, CHP ve MHP’li üyelerin iline katkı sağlayacak konularda bir ve beraber olabilmeyi başardıklarını ve Çorum’un da bunu başaran ender iller arasında yer aldığını belirterek, “Bu aynı siyasi düşünceyi paylaşıyor olmak değildir. Farklı düşünmek kavga etmek değildir. Biz Çorumlular farklı düşüncelerin nasıl kavgaya sebebiyet verdiğini aynı silahı sağcıya ve solcuya vererek insanların nasıl öldürüldüğüne şahit olan ve bu konuda tecrübeli bir iliz. Ben ili için memleketi için çalışan ve bu arada seviyesini koruyan tüm meclis üyesi arkadaşlara teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başladı. 


KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÇORUM’A GELECEK
Son bir aylık süre içinde rutin Belediyecilik faaliyetlerinin dışında da çalışmalar yaptıkların kaydeden Başkan Gül, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Millet Bahçeleri açıklamasının ardından stadyum ve spor salonunun Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmesi ve Belediyenin bu hususta ki harcamalarının Bakanlıkça karşılanması yönünde girişimlerimize devam ettik. Milletvekillerimiz ile birlikte daha önce sayın Bakanımızla görüşmüştük. Bakanımız olumlu yaklaştılar ve inceleme yaptıracağını söylediler. Bu süreçte de İstanbul eski Milletvekilimiz hemşehrimiz Feyzullah Kıyıklık beyde büyük katkılar sağladı. İnşallah sonuca ulaşırız. Aynı konuda Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuar Oktay ile de iyi bir görüşme yaptık. Kendisine de teşekkür ediyorum. Konunun takipçisi olacağını söyledi. Tarihi geçmişi eski olan bir iliz ama turizmde Amasya ve Tokat’tan çok geri kalmışız. “Ne yapabiliriz” diye Kültür ve Turizm Bakanımızla görüştük. Görüşmemizde Çorum’un durumunu Sayın Bakanımıza anlattım ve Tokat-Amasya destinasyonunda yer almak istediğimizi söyledim. O da “beni davet et Çorum’a geleyim” dedi. Bizde davetimizi yaptık. Ayrıca arastanın sağlıklaştırılması ile ilgili projemizi söyledik. “Katkı sağlayalım” dedi. Askeri alan içinde planladığımız kültür kompleksi için destek istedik. “Oraya söz vermem” dedi. Arasta projesi Çorum’u güzelleştirecek bir projedir” diye belirtti.


‘DEDİKODUYLA KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK’
“Biz şehrin bugünü ve yarını için çalışırken dedikodudan başka işi olmayan sosyal sosyal medya referanslı dedikodularla bize ayar vermeye çalışıyorlar” diyerek sözlerine devam eden Başkan Gül, “Kimse kusura bakmasın dedikoduyla kaybedecek vaktimiz yok. Amacı üzüm yemek olan varsa başımızın tacıdır. Amacı bağcıyı dövmek olana da hiç eyvallahımız olmaz. İstediği haberleri servis yapsınlar. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Hamdolsun işimize gücümüze bakmaya devam ediyoruz. Hemşehrilerimizle temas kurmanın en kestirme yolu olduğuna inandığım bir çalışma yaptırıyoruz. Çalışma kapsamında gidilen yerler yapılan işler anında bana ulaşıyor ve gereken neyse hemen yapıyoruz. Vatandaşla temas kurmanın en samimi yolunu sadece bir kahveye indirmek gibi basitleşmek ve bunu yaparken de Belediye Başkanının şahsını ve çocuklarını dahi rahatsız edecek ahlak ve terbiye dışı iftiralara girmeyi alçak bir hareket olarak görüyorum. Bunu yapanların kim olduğunu biliyoruz. Devlet adamı olmanın gereği bunu açıklamıyorum. ‘Belediyeden 1 lira şahsi menfaatine kullandı’ diyen olup da bunu açıklamıyorsa alçaktır. İftira edende bin defa alçaktır. Belediyenin bize düşen helalini bile almadığımızı tüm çalışma arkadaşlarım bilir.


‘SEÇİM ÖNCESİ SİYASİ HESAPLAŞMALAR İFTİRALARLA YAPILMAMALI’
“Kale Mahallesi’nde ikamet eden bir aile var aynı evde üç kişi yatalak ve insanı gözyaşı döktürecek bir tablo var. Bu çalışma olmasa böyle bir aileye ulaşamazdık. 100 gramlık 7-8 liralık kahveyi de istismar malzemesi yapmak gerçekten çok vahimdir. İşimizi doğru yapmaya gayret ediyoruz. Eleştirilere açığız. Ancak yerel seçimler öncesinde siyasi hesaplaşmaları iftiralarla yapmanın karşısında olduğumuz bilinsin. Benim hayatımda ki tüm sermayem, doğruluğum ve dürüstlüğümdür. Benim tüm sermayeme saldıranlara tabiki alçak derim. İnsanların şeref ve haysiyetleri yolda bulunmamıştır. Yerel seçim öncesi dedikodu çöplüğünü karıştırarak ortalığı kokutmaya çalışanları biliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.