FATİH AKBAŞ
AK Parti İl Teşkilatı, Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde çalışmalarına hız verdi. İl ve ilçe teşkilatlarının katılımı ile dün yapılan toplantıda seçim çalışmaları değerlendirildi.
Toplantının basına açık bölümünde konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Ankara’da yapılan ve iki süren il başkanları toplantısı hakkında açıklamalarda bulunarak sözlerine başladı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan toplantının basına kapalı bölümünde basına da yansıyan üç konu hakkında talepleri dile getirdiğini belirten Mehmet Karadağ, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu üç konu hakkında talimatlarını verdi. Teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti Çorum Teşkilatı olarak Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili hazırlıkları büyük bir hızla sürdürdüklerini kaydeden Karadağ, “Çorum’da il, ilçe ve belde belediyelerinin tamamının AK Parti hizmetleriyle tanışması için çalışıyoruz. Bu kadrolarla çok iyi çalışarak hedefimize ulaşacağız. AK Partili belediyelerin olduğu yerde hizmet vardır. Güzel bir ekip çalışmasıyla başarılı sonuçlar alacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

 

‘2023’ÜN MİHENK TAŞI YEREL SEÇİMLERDİR’
AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu ise “Darbe sonrasında idam edilen milletin adamları Adnan Menderes ve arkadaşlarını rahmetle yâd ediyorum. Daha önce her 10 yılda bir yapılan darbeler dönemi AK Parti ile artık kapanmıştır” diyerek sözlerine başladı.
31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinin 2023 hedefleri için kilometre taşı olduğunu kaydeden Milletvekili Erol Kavuncu, “2023 vizyonunun devam etmesi yönünde mihenk taşı olan yerel seçimlerden AK Parti’nin daha güçlü çıkması lazım” dedi.

 

‘HERKES SAHADA İYİ ÇALIŞACAK’
AK Parti Milletvekili Oğuzhan Kaya’da, Adnan Menderes ve arkadaşlarının darbe sonrasında idam edilmesine tepki göstererek, “İnşallah Rabbim bize bu kötü günleri bir daha yaşatmaz. 15 Temmuz’da Sayın Cumhurbaşkanımızın feraseti ve halkımızın gücüyle böyle bir durum yaşamaktan kurtulduk” ifadelerini kullandı.
Yerel seçimlerin yaklaştığını ve 14 ilçe ve il belediyesi ile belde belediyelerinin AK Parti ile yola devam etmesi için çalışacaklarını kaydeden Kaya, “Herkes sahada olacak ve işini iyi yapacak. Çalışmalarımızda sabırlı ve sakin olacağız” şeklinde kaydetti.

 

‘RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN YANINDA MİLLET VAR’
AK Parti Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan da Adnan Menderes’in tek suçunun milletine hizmet etmek olduğunu dile getirerek, “Adnan Menderes, “Yeter söz milletindir” dediği için katledildi. Bu söz birilerini rahatsız ediyor. 2001’de ise Sayın Cumhurbaşkanımız aynı sözü söyleyerek yola çıktı ve birileri de bundan rahatsız oldu. “Devlet milleti değil millet devleti yönetecek” dedi. Bugünün o dönemden tek farkı ise milletin yanımızda olmasıdır. Adnan Menderes’e ve Turgut Özal’a sahip çıkılmadı ama Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkıyoruz” şeklinde belirtti.

 

CEYLAN’DAN UYARI!
Sözlerine yerel seçimlerle ilgili değerlendirme de bulunarak devam eden Milletvekili Ceylan, “Bu partide herkesin aday adayı olma hakkı vardır. Sayı fazla olursa seviniriz. Aday adayı olacaklarda bir uyarıda bulunuyorum: Mevcut belediye başkanlarına yıpratıcı hareketlerde bulunmayın dedikodular yapmayın. Hiç kimse birbirini yıpratarak bir yere varamaz. Buna ne ben nede İl başkanı izin veririz. Kimse partiye zarar vermesin. Bundan en çok zararı AK Parti görür. Yerel seçimlerde başarılı olmak zorundayız. Süreç yakında başlayacak. Başladığında ise geçmişe bakılarak gerekli değerlendirmeler yapılacak. 1 aylık aday adaylıkla belediye başkanı olunmaz. Adayların belirlenmesinde son kararı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan verecek ve onun verdiği kararı hiçkimse tartışmayacak. Şu ana kadar aksi bir durum görmedik. Sırası gelince aday adayları da adaylar belirlendi. Çorum’da ki tüm belediyeleri AK Parti hizmetleriyle tanıştırmak hedefimizdir. İyi bir teşkilatımız var ve bu dönem başarı gelmemesi için hiçbir neden yok” dedi.
BAKANLARI ZİYARET EDECEKLER
Milletvekilleri olarak toplantıdan erken ayrılacaklarını belirten Ceylan, Ankara’da Ulaştırma, Tarım ve Orman, Adalet ile Çevre ve Şehircilik Bakanları ile görüşeceklerini dile getirerek, “Yol, sulama, kentsel dönüşüm ve cezaevi yatırımları hakkında ilgili Bakanlarla istişarelerde bulunacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Editör: Haber Merkezi