Hanoğlu Konağı’nda gerçekleştirilen toplantıya MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, Merkez İlçe Yöneticileri ve Mahalle Temsilcilerinin katıldı.

Program sonrası İl Başkanı Arslan Kaynar, yaptığı açıklamada BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin gündeme getirdiği idam tartışmalarına ilişkin olarak terör başta olmak üzere bu tür suçları kapsayan düzenlemeyi destekleyeceklerini belirtti.

‘İDAM DÜZENLEMESİ GETİRİLMESİ HALİNDE DESTEKLERİZ’

MHP’nin inanmadığı hiçbir konuyu dillendirmediğini belirten Kaynar, şunları söyledi: “İdamla ilgili geçmişteki düşüncelerimizin sonuna kadar arkasındayız. 57. Hükümet döneminde 129 milletvekilimizle idamın kaldırılmaması yönünde oy kullanmıştık.

Terör başta olmak üzere bu tür suçlarla alakalı idam düzenlemesi getirilmesi halinde destekleriz. Teklifin gelmesi halinde bu konuda en net duruşu olan MHP, gereğini yapacaktır.

Meclis açıldığında gelişmelere bakılır, gerekirse MHP de teklif verebilir. İdam düzenlemesinin kapsamının ne olacağı konusunda ise gelinen aşamada, gelişen ve değişen şartlara bakılır kapsamı oturulup konuşulur. Kamu vicdanı başta olmak üzere bu hususlarla ilgili kapsayıcı idam cezası düzenlemesi yapılabilir.

Milliyetçi Hareket Partisi, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği ve seçim beyannamesine de giren af düzenlemesi için Meclis açılır açılmaz harekete geçecektir. Af toplumda ciddi bir beklenti haline dönüştü. Hangi gerekçelerle ve hangi suçları kapsayacağı konusunda gidişatın doğru okunup anlamlandırılması gerekir.

Liderimiz Devlet Bahçeli, af konusunda genel çerçeveyi çizmiştir. MHP olarak teklif konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Meclis açılır açılmaz harekete geçilecek ve teklif, Meclis Başkanlığı’na sunulacaktır. Teklifin en önemli kriterlerden biri kamu vicdanını rahatsız etmeyecek bir düzenleme olmasıdır. Kötü örnekler dikkate alınarak, toplumsal talebe yönelik amacın hasıl olacağı bir düzenleme olmasıdır.” (Haber Merkezi)