M.BURAK YALÇIN
24, 25 ve 26. Dönem AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu Kanal 5 Genel Koordinatörü Atıf Özbey'in hazırlayıp sunduğu Siyaset Analizi programının konuğu oldu.
Programda İdlib saldırısı, Reyhanlı patlamasının planlayıcısı Yusuf Nazik'in MİT tarafından yakalanması, yerel seçim gündemi ve ABD'nin ekonomik spekülasyon oyunu ele alındı.
‘AMERİKA, TÜRKİYE’Yİ ESKİ KONUMUNA GETİRMEK İSTİYOR’
Amerika’nın Türkiye’yi eski konumuna getirmek istediğinin altını çizen AK Parti eski Çorum Milletvekili Salim Uslu, “İdlip düşerse Anadolu’yu sıkıştırırlar. Bu olaylar 1973 yılında ABD’nin Afganistan’a müdahalesi ile başlamıştır. Amerika hızla Türkiye’yi eski konumuna getirmek istiyorlar. Bu gerçeği bilmeliyiz. İdlip burada sadece aysbergin görünen yüzüdür” dedi.
‘ASIL SORUN ENERJİ VE GIDA SEKTÖRÜYLE İLGİLİ’
Asıl sorunun enerji ve gıda sektörüyle ilgili olduğuna da değinen Salim Uslu, “Gıda sorunuyla ilgili Şeker Fabrikasının özelleşmesine karşı çıktım. Çünkü gıda sektörü stratejik bir sektördür. Doğu Akdeniz’de enerji sektörüyle ilgili geniş bir petrol ve doğalgaz yatakları var. Bütün ülkelerin sondaj gemileri, savaş uçakları, arama kurtarma gemileri orada. Esas sorun oraya kaymak üzere. Ne Irak, ne Suriye savaşı çok daha büyüğünü, etkilisini, acı olanını Doğu Akdeniz’de beklemek mümkün diye düşünüyorum. Asıl mesele bunun üzerinden Türkiye’yi vurmak” diye konuştu.
‘İDLİP OLAYI BASİT BİR OLAY DEĞİL’
İdlip olayının basit bir olay olmadığını da vurgulayan Uslu, “Türkiye Cumhuriyetinin her hâlükârda yaşaması lazım. Olay bir iç politika malzemesi yapılacak kadar veya siyaseten AK Partiyi köşeye sıkıştıracak kadar basit bir olay değil. Olay İdlip olayı da değil. Şuanda kartlar yeniden dağıtılıyor. Adeta savaşın eşiğindeyiz” şeklinde konuştu.
Reyhanlı patlamasının planlayıcısı Yusuf Nazik'in MİT tarafından paketlenmesine de değinen Uslu, Nazik’in mesajlarının “devletin gücünü” ifade ettiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi