Bağımsız Türkiye Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Ali Tanık, vefatının 1. yıldönümünde merhum Genel Başkan Prof. Dr. Haydar Baş’ı andı.

Prof. Dr. Haydar Baş’ın hem akademisyen olarak hem sivil toplum kuruluşları yöneticisi olarak hem de siyasetteki projeleriyle ülkesine ve insanlığa büyük hizmetler ettiğini ifade eden BTP İl Başkanı Mehmet Ali Tanık, şu açıklamayı yaptı:
“O; ilim, fikir ve bir aksiyon insanı olarak mücadeleyle geçen ömrünü kayalık darboğazlarda yönünü arayan bir nesle, ‘’İşte iz, geliniz!’’diyerek yön gösterdi. Gençliğin kendi yararına kazanılması ölçüsünden hareketle onları milletine hizmet etme ülküsüyle yoğurdu. Sağ, sol gibi sınıflandırmalarla birbirinin boğazına sarılmak üzere olan topluluklara ‘’Birliğin Temel Unsurları’’ sempozyumları düzenleyerek hakikatte birbirimizi sevmeden kâmil bir Müslüman dahi olamayacağımızı anlattı. Özel televizyonlarla topluma ahlaksızlık pompalanırken o, milletimize Kur’an öğreten televizyon kanallarını hediye etti.‘’İslam’a İtirazlar ve Kuranı Kerim’den Cevaplar’’ konferanslarıyla İslam’ın ve Kuran’ın savunuculuğunu yaptı.

Merhum liderimiz hem geçmişi çok iyi bilen hem bugünü çok iyi yorumlayan hem de geleceği ön görebilen ufkun insanıydı. Milletimizin geleceğini karatmak için İslam adına diyalog fitnesi saçanlarla kadrosuyla mücadele etti. Hakkındaki iftira ve karalama kampanyalarına, onca davaya rağmen yolundan dönmedi, üzerine atılı suçlamalardan beraat etti. Onu suçlayanlar hem milletinvicdanında hem de adalet nezdinde mahkûm oldu. 

Geçen yüzyılı Osmanlı Devleti’nin yıkılışı şekillendirmişti. Gelecek yüzyılı Türkiye’nin kararlarıyla şekillenmektedir. Bu noktada Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün görüş ve düşüncelerinin iyi bilinmesi gerekmektedir. Onun emperyalistlerle mücadelesi tekrar incelenmelidir, anlayışıyla hareket eden Hocamız; milletin ufuksuz, lidersiz, hedefsiz bırakılma gayretlerine Türk milletini tekrar Atatürk’le tanıştırarak cevap verdi. ‘’Hoş Geldin Atatürk’’ eseriyle Türk milletini Ulu Önder’le tekrar buluşturdu.

Darmadağınık İslam Ümmetini de bir araya getirecek formül de Muhterem Genel Başkanımıza aittir. Kendi bakış açısını, değerlendirme kriteri, gerçek din zanneden ve kendisi gibi düşünmeyenleri gerçek Müslüman olarak kabul etmeyen kitlelere ‘’Birliğin Merkezi Olarak Ehli Beyti’’ işaret etti.

O bize; milletini ve insanlığı sevmeyi, sevilmeyi, yüceltmeyi öğretti. İnandığı değerleri uğrunda dimdik durmayı, eğilip bükülmemeyi, asla taviz vermemeyi öğretti, O bize geçici dünyalık sevdalar peşinde koşanlardan olmamayı, öğretti. O bize öğrenmeyi, öğretmeyi, milletine hizmet etmeyi öğretti. O fikirleriyle milletimizin ufkunu genişletti. Ömrünü milletine hizmete adadı.

İnanıyoruz ki liderimizin görüşleri geleceğin dünyasına yön verecektir. ‘’Paraya Tapma Dini’’nin ekonomik hakikat diye yutturulduğu Kapitalizmi, ‘’Milli Ekonomi Modeli’’yle tarihe gömdü. Onun ekonomi hakkındaki görüşleri geleceğin dünyasını şekillendirecek, mazlum milletler için ümit olacaktır. Merhum Genel Başkanımız hem akademisyen olarak hem de sivil toplum kuruluşları yöneticisi olarak hem siyasetteki projeleriyleülkesine ve insanlığa büyük hizmetler etmiştir. Hizmetleri sadece görüş düşünce ve eylemlerinden ibaret değildir. O yetiştirdiği insanlarla, kadrosuyla Genel Başkanımız Hüseyin Baş’ın liderliğindeki Bağımsız Türkiye Partisiyle geleceğin Türkiye’sine hizmet etmeye devam edecektir.”