8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle MHP Kadın Kolları tarafından kutlama programı düzenlendi. Altınkaya Arena Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe ilgi yüksek oldu. 
Programa MHP İl Başkanı Arslan Kaynar’ın yanı sıra Çorum MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, Kadın Kolları Başkanı Fatma Sever, İl Genel ve Belediye meclis adayları ile ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda davetli katıldı.
İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin’in yapmış olduğu çalışmalar slayt eşliğinde gösterildi. 

Ardından MHP İl Başkanı Arslan Kaynar yaptığı konuşmada kadın elinin değdiği her yerde bir güzellik ve zarafet olduğunu dile getirdi. Yıllardan beri bilimden sanata spordan edebiyata siyasetten çalışma hayatına kadar hayatın her alanında kadınların büyük çaba ve başarılarına şahit olunduğunu dile getiren Kaynar, “Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayatın içinde eşit onurlu ve saygın bir yeri olması gerekir. Bunun artmasında da hepimize büyük görevler düşmektedir. Evinde anne olan işyerinde çalışan toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri vardır. Gelecek nesillerin yetişmesinde çok önemli bir yeri olan ve sevgiyi nezaketi inceliği öğreten yine kadınlardır” dedi.

Çorum MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin ise “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, ihlali imkânsız bir hakkı muhafaza, aşama aşama büyüyen bir mücadele azmini müdafaa, hepsinden önemlisi insan olmaktan kaynaklanan kazanımların muasır ve muazzez seviyelere taşınma iradesini simgelemektedir” dedi.

8 Mart’ın, dalga dalga yayılarak küresel boyuta ulaşmış bir farkındalığın, eşitlik bilincinin ve sosyal uyanışın da miladı olduğunu kaydeden Kenan Şahin, “Toplumsal huzur ve barışın önşartı ayrımcılığın reddi, cinsiyetçi saplantının dışlanarak kenara itilmesidir. Bu sağlanmadan kadınları sadece belirli gün ve haftalarda hatırlamak yerinde ve yeterli olmayacağı gibi, doğru da sayılamayacaktır. Kadınlık onurunu, insanlığın onuru mertebesinde görmeden atılacak hiçbir adım amaç ve hedefine ulaşamayacaktır. Kadın haklarının, en tabii insan hakkı olduğu gerçeğini kabullenmeden söylenecek her söz boşluğa düşecek, her teklif anlamsız kalacaktır.
Demokratik kültürdeki aşınmalar, temel hak ve özgürlüklerdeki kayıplar elbette kadınlara da olumsuz yansımaktadır. Hoşgörü ve tahammül zeminindeki çatlaklıklarla beraber, adalet ve ahlak ilkelerindeki geniş ve önlemez kırılmalar şiddet ve cinayetlerin önünü açmaktadır. Bugünkü zaman zarfında lise çağlarındaki evlatlarımız bile korkunç saldırılara uğramakta; taciz ve tecavüz haberleri akıllara durgunluk veren seviyelere çıkmaktadır. Kadınlara yönelmiş şiddet durmadan, masumları katledenlerin ürediği bataklık kurutulmadan medeniyet ve gelişmişlikten bahsetmek kara mizah olmasının yanı sıra insan aklıyla alay etmektir. Şu yalın gerçeği unutmayalım ki, kadın aile ve toplumsal ilişkilerin direği, nirengi noktasıdır” şeklinde kaydetti.

Şahin konuşmasının sonunda MHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Sever’e çiçek takdim etti.
MHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Sever’in konuşmasının ardından ise kadınlar gönüllerince eğlendi. 

Editör: Haber Merkezi