AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı İç Anadolu İl Koordinatörü, Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, AK Parti Sivas Kasım Ayı İl Danışma Meclis toplantısına katıldı. 

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı İç Anadolu İl Koordinatörü AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, İç Anadolu İl Koordinatörleri Ekrem Görçeker, İstanbul Milletvekili Abdullah Güler’in katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Habib Solak ve Semiha Ekinci, AK Parti Sivas İl Başkanı Hakan Aksu, ilçe ve belde belediye başkanları, AK Parti İlçe Başkanları, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, il genel ve belediye meclis üyeleri ve partililer de katıldı.

Partiden yapılan açıklamaya göre, toplantıda konuşan İç Anadolu İl Koordinatörü AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, “Sivaslı hemşerilerimiz ve partililerimiz ile birlikteyiz. Fitneyi, fesadı, kibiri ve dedikoduyu bir kenara bırakıp birlik ve beraberlik içinde sevgi insanı olacağız, sevgi dilini konuşacağız, ayrıştıran değil birleştiren olacağız, kimseyi eleştirmeyip bütünlüğü sağlayacağız. Çünkü AK Parti birliğin, beraberliğin ve bütünlüğün partisidir. Kutlu yürüyüşümüzün ve yükselişimizi devam ettirmek için var gücümüzle çalışacağız ve çalışmaya devam edeceğiz. İyi hizmetler için çalışacağız ülkemizin ve vatandaşlarımızın geleceği için mücadele edeceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, mazlumların yanındaki şevkati, zalimlerin karşısındaki dirayeti bütün teşkilata güç veriyor. Bu dönem aday adaylığı dönemidir. Partimize gönül verenler elbette bir yerlerde görev almak isteyebilir. Birbirimizi sevelim, birbirimizle muhabbet halinde olalım. AK Parti’de tevazu, samimiyet ve gayret vardır. Bunu hiçbir zaman unutmayalım.” dedi.

Türkçe ezan tartışmalarına ilişkin açıklamalarda da buluna Kaya, “Bu ülkenin, bu milletin değerleriyle, bu milletin kutsallarıyla, bu milletin inançlarıyla uğraşma alışkanlıklarından ne zaman vazgeçeceklerini, artık miadı dolmuş, son kullanma tarihi geçmiş bu tartışmaları daha ne kadar millete servis etmeye çalışacaklar, ben çok merak ediyorum.” dedi.

AK Parti'nin projeler, hedefler ve vizyonları ile Türkiye'nin geleceği için çalıştığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise gecesini gündüzüne katarak dünya liderleriyle dünya meselelerini konuştuğunu ifade eden Kaya, CHP'nin ise "Türkçe ezan" tartışmasını açtığını belirtti.”

AK Parti'nin, Türkiye için vaat ettiği kadar dünyada yaşanan dramlar için vaat ettiklerinin de önemli olduğunu vurgulayarak, "Bir varoluş mücadelesiyse verilen, şu anda aynı var oluşu, dünyanın umudunun tek temsilcisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dünyada vermektedir. Bizler ve milletimiz her zaman Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer alacaktır.” diye konuştu.

Kaya, AK Parti Sivas İl Danışma Meclisi sonrası Sivas İl Başkanlığının düzenlemiş olduğu Siyaset Akademisi kursunu tamamlayarak başarı sağlayan kursiyerlere başarı belgelerini verdi. Program sonrası Sivas İl Belediye Başkanı Hakan Aksu'yu makamında ziyaret ederek sohbet etti.

Editör: Haber Merkezi