FATİH AKBAŞ

Çorum Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte hayata geçirdiği  “Çorum Geleceğini Kodluyor" projesinin sertifika töreni yapıldı. Proje kapsamında eğitimci eğitiminin yanında İl Merkezinde seçilen pilot okullardan öğrencilere robotik kodlama eğitimi verildi.

Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezi’nde düzenlenen Sertifika ve Robotik Eğitim Kiti teslim töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Çorum’da güzel şeyler olduğunu belirterek en iyi iletişim kurdukları kurumlar arasında Belediyenin önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Sundukları projelere Belediyenin destek olduğunu kaydeden Seyit Ali Büyük, “Dünya değişiyor ve gelişiyor. Bundan eğitim de payını alıyor. Milli Eğitim olarak “Geleceğimi Kodluyorum" sloganıyla, Çorum merkezde bulunan anaokulları ile ilk ve orta dereceli okullardan seçilen pilot okullardaki öğrencilere, kodlama ve robotik alanlarında eğitim verildi. Bu projeye Belediye ile start verdik. 50 öğretmene eğitimci eğitimi verildi. 100 adet Robotik Eğitim Kiti dağıtacağız. Projenin hayata geçirilmesinde bize destek olan Çorum Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Zeki Gül ise proje kapsamında eğitimlerin gönüllü eğitimciler tarafından haziran ayına kadar devam edeceğini belirterek, “Belediye olarak 104 adet Robotik Eğitim Kiti aldık ve bunun 100 tanesini Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ettik. 4 tanesini ise Gençlik Merkezlerimizde kullanacağız” şeklinde kaydetti.

Başkan Gül bu tür eğitimlerin İHA ve SİHA gibi ileri teknoloji ürünlerin gelecekte gelişimine büyük katkı sağlayacağını kaydederek, “Hükümetimizin de politikaları arasında yer alan her yönüyle milli olan projeleri hayata geçirmek için atılmış büyük bir adım” diye konuştu.

Samsun’da yapılan 11. Kalkınma Planı Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısında Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a Çorum’un savunma sanayi ile ilgili taleplerini ilettiğini dile getiren Başkan Gül, “Toplantıda Çorum olarak savunma sanayiinde yer almak istediğimizi dile getirerek ürettiğimiz bazı ürünler hakkında bilgi verdim. İleri teknolojinin Çorum’a taşınması ile teknolojisi yüksek ürünlerde ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Eğitimi tamamlayan çocukların ileride yeni buluşlar ortaya çıkartacağını kaydeden Başkan Gül, “Ülkemize ileride büyük katkılar sağlayacaklardır. Bu eğitimlerin verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından eğitimleri tamamlayan öğretmen ve öğrencilere Sertifika ve Robotik Eğitim Kitleri Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Kırşehir’in Boztepe İlçesi Belediye Başkanı Ramazan Aydın ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan tarafından verildi.