Milliyetçi Hareket Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Üç Ayların başlaması nedeniyle basın açıklaması yayımladı.

“Millet olarak manevi hayatımızda ayrıcalıklı bir yeri ve önemi bulunan mübarek Üç Aylar’a bir kez daha kavuşmanın gönül huzurunu hep birlikte yaşıyoruz” diyerek açıklamasına başlayan MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, “Bu özel aylar ve bu ayların içinde barındırdığı mübarek gün ve geceler, bizlere, hızla geçen zamanın değerini idrak etmenin, durup düşünmenin, hayatın yoğun koşuşturması ve temposu içinde kendimize dönüp, gönül âlemine nazar kılmanın ve içe doğru bir yolculuk yapmanın imkânlarını sunar” şeklinde kaydetti.Üç aylar ismiyle anılan, gönüllerin manevi doyum mevsimi olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarının, Müslümanlar olarak Hakk’ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan iştiyakı zirve noktaya taşıyıp, huzur iklimine doğru seyahat edilen müstesna zaman dilimleri olduğunu ifade eden Aras, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Üç aylarda bulunan kandil geceleri, gecenin Rabbani tecellilere ayna oluş sırrının en güzel bir yansımasıdır. "Geceyi ihya etme"nin "gündüz tutulan oruç"la birleştiği bu mübarek gün ve geceler, zamanı değerlendirmek, ömrü boşa geçirmemek için de güzel bir terazidir. Bu aylar içinde rahmet, mağfiret ve bereket kapılarının ardına kadar açık olması inananlar adına eşsiz bir fırsat olduğu kadar, yaşanan onca sıkıntı ve karmaşanın yumuşaması için de değerli bir imkân sunacaktır.Bu özel aylar ve bu ayların içinde barındırdığı mübarek gün ve geceler, bizlere, hızla geçen zamanın değerini idrak etmenin, durup düşünmenin imkânını da sunar. Günlük hayatın yoğun koşuşturması ve temposu içinde kendimize dönüp, gönül âlemine nazar kılmanın ve içe doğru bir yolculuk yapmanın zamanıdır.  Manevi ve ahlaki değerlerin yozlaştırıldığı, aile değerlerinin ve toplumun ortak bağlarının yok olurcasına zayıflatıldığı, dünyanın sanal ve geçici meşgalelerinin ve sonu gelmez heveslerinin bütün hayatımızı ve geleceğimizi ipotek altına aldığı günümüzde, Cenab-ı Allah’ın rahmet yüklü mesajı Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamaya, bunun için de onun değerlerini yaşamaya, yaşatmaya ve bu çerçevede Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’(s.a.s.)’in örnek hayatını ve ahlakını da rehber edinmeye ihtiyacımız büyüktür.Üç aylık mübarek dönemin, kanayan ve derinleşen sosyal, toplumsal ve siyasal yaralarımıza şifa ve umut olması en samimi beklentimizdir. Türk milletinin, İslam toplumlarının ve tüm insanlığın bu mübarek günlerde aziz hatıra ve emanetlerini özümseyerek aradığı mutlak toparlanmayı sağlayacağını ümid ediyoruz. Bereketsizliğin kol gezdiği, terör ve katliamların, kaza ve belaların sıklaştığı, tecavüz ve ahlaksızlığın kol gezdiği, afet ve anlaşmazlıkların yoğunlaştığı bugünlerde birbirimize yaklaşmanın, manevi sorumluklara vefanın, İslami ve insani değerlere sadakatin önemi çok fazladır. Manevi dirilişe, manevi arınmaya ve huzur ortamının tesis edilmesine vesile olması dileklerimle aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin ve bütün müslümanların   mübarek ‘’Üç Ayları’’nı dualarımla birlikte kutluyorum. Karşılayacağımız üç ayların birliğimize ve beraberliğimize katkı vermesini, müslümanların yaşadığı sarsıcı ve hüzün verici hadiselerin sonlanması için bir dönüm noktası olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi