Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi Kenan Şahin yaptığı açıklamada, “Sadece oy vererek, başka hesaplar yapmadan, elimizi vicdanımıza koyarak, akli selim davranarak, kazanmalıyız artık Çorum'lular olarak” dedi.

“Kazanmalıyız artık, Çorum olarak kazanmalıyız artık. 2014 yerel seçimleri vatan meselesiydi, Çorumlular olarak oy verdik vatanı kurtardık. Sonraki seçim memleket meselesiydi, bir sonraki küresel güçlerin oyunu, daha sonraki faiz lobisiydi” diyerek açıklamasına başlayan Kenan Şahin, “Önce çimento fabrikasını kaybettik, sonra yarım kalan havaalanını, daha sonra güçlü sanayiimizi, en son olarak da şeker fabrikasını. Kenya devlet başkanının bir sözü var; "Batılılar geldiğinde onların elinde İncil vardı bizim elimizde topraklarımız vardı. Bize gözlerimizi kapatarak dua etmeyi öğrettiler. Gözümüzü açtığımızda bizim elimizde İncil vardı onların elindeyse topraklarımız” AK Parti geldiğinde onların elinde oy sandığı bizim elimizde güçlü bir sanayii kenti, şeker fabrikası, çimento fabrikası vardı. Bize gözlerimizi kapayarak oy kullanmayı öğrettiler. Gözlerimizi açtığımızda bizim elimizde üç milletvekili bir belediye başkanı vardı, onların elindeyse çimento fabrikası, şeker fabrikası ve tüm enerjisini kaybetmiş sanayiimiz. 16 yıl sonra uçağı havada gören Çorumlular olarak şaşkındık” ifadelerini kullandı.

Şahin, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

Kazanmalıyız artık Çorumlular olarak. Siyasi şuurumuzu, "o uçak ya inecek ya inecek"  diyen siyasetçiyi, siyasi mahcubiyeti, utanmayı, kızaran yüzleri. El ele birlikte, şu yada bu taraf demeden hep birlikte kazanmalıyız artık. Aslında o kadar da zor değil, sadece oy vererek. Çok şey yapmamız gerekmiyor da.  Vatan kurtarmamız gerekmiyor mesela, memleket meselesi hiç değil. Küresel güçlerin ya da faiz lobisinin ise Çorum'la ilgilendiğini hiç sanmıyorum. Sadece oy vererek, başka hesaplar yapmadan, elimizi vicdanımıza koyarak, akli selim davranarak, kazanmalıyız artık Çorumlular olarak. Mecburuz da buna. Çocuklarımıza memleketi sorulduğunda  gururla Çorum diyebilmeleri için, siyasi yozlaşmalardan, adam sendecilikten sıyrılıp harekete geçmeliyiz. Kısaca Çorumlular olarak 16 yıl sonra kazanmalıyız artık.

Editör: Haber Merkezi