EROL TAŞKAN
Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar ve parti yöneticileri gazetemizi ziyaret etti.

Bir dizi ziyaret ve programlara katılmak için Çorum’a gelen Sanem Oktar, “Siyasete çözüm odaklı barış dili kazandırarak, liyakatli ve yüksek temsille Türkiye’nin problemlerinin çözüm reçetesini oluşturuyoruz.” dedi. 

Kurucular Kurulu Üyeleri Kadriye Esra Aygün, Mehmet Avcı, İl Başkanı Orhan Vargeloğlu ve Kadın Politikalar Başkanı Zehra Benli’nin de hazır bulunduğu ziyarette, Çorum’a dair görüşlerini de aktaran Sanem Oktar, Çorum’da ciddi bir girişimcilik ve onun meyvesi olan sanayi yapılanması olduğunu, turizm değerleriyle birlikte üniversiteye sahip olduğunu anlatarak, doğru bir program ve planlama ile Çorum’un gelişimine katkı sunulması gerektiğini dile getirdi. 

Deva Partisi olarak hazırlayıp planladıkları tüm eylem planlarını, ülkenin gelişimi için toplumun tüm kesimleri ile paylaşmak istediklerini ve buna hazır olduklarını söyleyen Sanem Oktar, “Türkiye’nin önce kendine tekrar yetebilmesi ve toplumun tümünü doyurabilen bir ülke olması gerekir. Biz işimizi yapıp çözümü oluşturuyoruz. İster iktidar ister muhalefet olsun, kim istiyorsa bu çözümleri alabilir ve ülkemizin kalkınması için kullanabilir. Hepimizin istediği o atılımı o sıçramayı gerçekleştirebilme çabamız var.” dedi.

Türkiye’nin kendi kendine yetebilen bir ülke olması, kalkınması ve bu ülkenin çocuklarına iyi bir gelecek bırakabilmek için yeni bir siyaset anlayışı ve yeni bir siyaset dili ile yola çıktıklarını anlatan Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, şunları söyledi;

“Çözüm siyaseti ve siyasete barış dili kazandıracağız. Yeni bir siyaset beklentisi açılımı yapacağız. Doğru anlayıp çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu ülkeye liyakatli işini bilen dürüst insanlar gerektiğine inanıyoruz. Problemin tespiti ile birlikte kısa ve uzun vadeli çözümlerimizi ortaya koyuyoruz. Çözüm üretebilmek için de bunu yapacak kurumların ve sistemin olması gerekiyor.  Yapılan tüm işlerin raporlanması denetlenmesi gerekiyor. Deva Partisi olarak yeni siyaset için yola çıktık ve yeni insanlarla yapalım diyoruz, ama yüksek temsiliyet olsun istiyoruz. Bu memleketin sorunlarına önem veren, Türkiye’nin geleceği ve çocuklarının geleceği için gayret edecek samimi insanlarla yol yürümek istiyoruz. 
% 35 kadın, % 20 genç ve % 1 engelli kotası olsun, aynı zamanda bütün demokratik yapıyı da temsil etsin istiyoruz. Demokrasi istiyorsak mutlaka temsiliyet olması gerekir. Herkesin görüş ve düşüncelerinin olduğu bir yapıyla yola çıktık. Bunu yaparken barış dili ile ayrışmadan kuracağımız bir iletişim olması gerekir. Emekli ve engellilere yoksullara yönelik eylem planımız var, şimdi de güçlendirilmiş parlementer sistemle ilgili planımızı paylaşacağız. Özgürlükçü ve çoğulcu demokrasiye inanan bütün Çorumlu vatandaşlarımızı partimize davet ediyoruz. Derdimiz memleket meselesi.”