FATİH  BATTAR

CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun şeker fabrikalarının satılmasına ilişkin yaptığı açıklamadan dolayı teşekkür ederek, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu’na Salim Uslu’nun açıklamalarına destek olmaları için PTT aracılığı ile mektup gönderdi.
Konu ile ilgili PTT önünde bir basın açıklaması yapan Suludere, CHP olarak şeker fabrikalarının satılması yönünde atılan ilk adımdan bu yana hep şeker fabrikalarının yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi. CHP olarak emeğe, alın terine çiftçiye ve köylüye eğer verdiklerini belirten Suludere; “Şeker fabrikaları sadece şeker üreten tesisler değildir. Şeker fabrikaları milyonlarca köylümüzün ve çiftçimizin kutsal emeğini üretime dönüştüren tesislerdir.  Şeker fabrikaları satılırsa 5 yıl sonra Türkiye olarak şeker ithal etmeye başlayacağız. Çiftçimiz şeker pancarı üretemeyecek ve başka ülkeler Türk milletinin sırtından para kazanacak. Türkiye’de artık milli değerler yok sayılıyor. Bir şeker fabrikası çapa döneminde, hasat döneminde toplam 360 bin kişiye istihdam sağlıyor. Ekmek ve şeker garibin yemeğidir. Şeker vatandır, vatan satılmaz.” ifadelerini kullandı.

KARADAĞ VE AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNİ ŞEKER MİTİNGİNE DAVET ETTİ

Açıklamaların ardından CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere ve yönetimi AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ve AK Parti Milletvekilleri için yazdıkları mektupları PTT aracılığıyla gönderdi. Suludere yazdıkları mektupta Karadağ ve AK Parti Milletvekillerini 7 Nisan Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Hürriyet Meydanı’nda gerçekleştirecekleri Şeker mitingine davet ettiklerini söyledi.