CHP Çorum İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 80. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir.  Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir, diyen Mustafa Kemal Atatürk, kendisini anlamamız için ilke ve devrimlerini düşüncelerini anlamak gerektiğini en güzel şekilde ifade etmiştir" dedi. 


"Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır, diyerek yurduna ve dünyaya ölümsüz eserler bırakan Atatürk'ün nasıl bir büyük devlet adamı, nasıl bir büyük deha olduğunu her geçen gün daha iyi anlıyoruz" diyerek açıklamasına devam eden Tüfekçi, "Türkiye Cumhuriyeti'ni 'Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim şekli Cumhuriyettir' diyerek bu ülkenin yurttaşlarının kula kul değil, özgür bireyler olmasının yolunu açan; egemenliği millete veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bu millet çok şey borçludur.


Aramızdan ayrılışının üzerinden geçen her yıl, Mustafa Kemal Atatürk'e duyduğumuz hayranlığı, özlemi ve sevgiyi bir kat daha artırırken ülkemizin ve ulusumuzun bugün karşılaştığı bölgesel ve küresel sorunlar karşısında O'na ve O'nun düşünce sistemine ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu daha da iyi anlıyoruz" şeklinde kaydetti.
Tüfekçi, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:


"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucu iradesine ve Cumhuriyetin değerlerine karşı olanlara ve Atatürk'ün kurduğu laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti sistemini yıkmak için elinden geleni yapanlara karşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni sonsuza kadar yaşatacağız. Atatürk'ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet'in yılmaz bekçileri olarak yetişen yeni nesil ile birlikte, Atamızın açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan, yılmadan yürüyerek, ilke ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatacağımızı bir kez daha haykırıyor, yüreklerimizde ölümsüzleşen Ulu Önder Atatürk'ü saygıyla, şükranla ve özlemle anıyorum."