SP Çorum İl Başkanı Faruk Cıdık’ın da eşlik ettiği ziyarette Milletvekili Karaduman ilk olarak Osmancık Şehitler ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Sarı ile görüştü. 

Türkiye’nin bağımsızlığı için mücadele eden bütün istiklal kahramanlarını ve şehitleri rahmetle minnetle yad eden Karaduman, “Şehit aileleri ve gazilerimiz bizim emanetimizdir, sorunlarının takipçisi olacağız.” dedi.
Osmancık’ta esnaf ziyaretleri de yapan Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Taleplerinizi almak ve hayata geçirmek için gerek mecliste ve gerekse Saadet Partisi Genel Merkezimizde çareler arayacağız bundan emin olabilirsiniz.” diye konuştu.

Milletvekili Karaduman daha sonra Osmancık Belediyesi Kültür Merkezinde Osmancık yerel basınına güncel ve yerel konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Karaduman, “30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladığımız bu günde bu toprakları bizlere vatan kılan şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı ömür temenni ediyorum. 
Ülkemiz son günlerde felaketlerle karşı karşıya gelmiştir. Bir yanda sel felaketleri diğer yanda yangılarla mücadele etmektedir. Bu yangınlar hepimizin yüreğini yakmıştır. Bu yangılar bizi tüm ulus olarak bir kez daha birbirimize daha sıkı kenetlemeyi ve birbirimize daha yakın olmamızı sağlamıştır. Allah bizleri böylesine büyük afetlerden korusun. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz. Bu felaketlerin bir daha yaşanmaması adına gerekli önlemlerin almasını temenni ediyoruz.  Gerek deprem olsun gerek sel felaketi olsun ve gerekse yangınlar olsun öncesinde ve sonrasında maalesef gerekli alt yapı çalışmaları yapılmadığı üzülerek öğreniyoruz. Biz Saadet Partisi olarak meclisimizde defalarca önerge verdik, defalarca soru önergeleri verdik, gerekli risk durumlarını meclisimize sunduk ama maalesef ne şu tedbirleri aldık, şu çalışmaları yaptık ve şu komisyonda konuştuk diye yanıt alabildik. Ülkemiz bu sorunları yaşarken maalesef suni gündemlerle sorunların üzerine gitmesi gerekirken popülist bir yaklaşımla gündem değiştirmeyi seçmiştir.

‘İKTİDARIN SORUNLARI ÇÖZMEYE MECALİ KALMADI’
Son dönemde pandemi ile birlikte tüm sorunlar ayyuka çıkmış ve kriz tabiri caizse buhrana dönmüştür. Ekonomiyi pandemiye bağlamak bu sorunları görmemek anlamına gelir çünkü ülkemiz 19 yıldır açık bir şekilde söylüyorum ki her alanda pandemi dönemini yaşıyor. 20 yıl ülke ekonomide pandemiyi yaşıyor. Eğitimde pandemiyi yaşıyor, iç ve dış politikada pandemiyi yaşıyor. Bu sürdürülemez politikalarla halkımızın sorunları artmıştır.
2006 yılında bir tarım yasası çıkarıldı. Bu yasa ile birlikte milli gelirin en az yüzde biri tarıma ayrılacak ve tarım desteklenecek denildi ve 2006’dan bu yana hiç bir yıl milli gelirin yüzde 1’i kadar para tarıma aktarılmadı ancak faize ayrılan para tarıma ayrılan paranın 3 katı kadar rantiyecilere verildi. Dolayısı ile faiz bu ülkenin tarımını da, hayvancılığını da bitirme noktasına getirmiştir.  Osmancık ilçemiz çeltik üretiminde adeta ülkemizde bir marka olmuştur. Ülkemizin birçok ilinde Osmancık pirincimiz kullanılmaktadır. Ülke olarak Osmancık çeltik üreticisinin yanında olmak zorundayız. Eğer milli bir üretim istiyorsak Osmancık ilçemizdeki üreticimize destek vermek zorundayız. Sorunlarını gidermek için mücadele etmemiz gerekmektedir.

‘ÜRETİMİ ARTIRMAK İSTİYORSAK KREDİ FAİZLERİNİ ORTADAN KALDIRMALIYIZ’
Saadet Partisi olarak gerek il teşkilatımız, gerek ilçe teşkilatımız ve gerekse çeltik üreticilerimizle yapmış olduğumuz istişareler neticesinde öncelikle tarım üretiminde öncelikli olan gübre, tohum, zirai ilaç, elektrik ve su konusunda ortaya koymuş olduğumuz önerileri sizlerle paylaşmak istiyorum.  Bahsettiğimiz mali giderler konusunda yaşanan sıkıntıları gidermek için üretim istihdamı konusunda çiftçimizin sorunları gözden geçirilmelidir. Toprak Mahsulleri Ofisi, çeltik üretiminde taban fiyatı belirlerken mutlaka girdi faliyetleri hesaba katılmalıdır, üretim maliyeti mutlaka hesaba katılmalıdır. Üreticinin elektrik, ilaç ve gübre giderleri hasat sonuna bırakılmalıdır. Eğer çiftçimizi ayağa kaldırmak, üretimi artırmak istiyorsak kullanılan kredilerin faizlerini ortadan kaldırmak zorundayız ve hatta iflasa sürüklenen çiftçimize destek olmak zorundayız.” 

Editör: Haber Merkezi