FATİH BATTAR

Belediye meclisi toplantısı öncesi parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, toplantıda basın mensuplarının aday olup olmayacağına ilişkin sorusuna; “Bu konuda genel başkanımız ve genel merkezimiz yetkilidir. Biz, il başkanlığımız devam edecekmiş gibi teşkilatımızla 30 Mart yerel seçimleri için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diyerek cevap verdi.

Kasım ayı Belediye Meclisi toplantısı öncesi AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ve Belediye Başkanı Zeki Gül, parti binasında belediye meclis üyeleri ile bir araya geldi.

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için belediye başkanlığı aday adaylık başvurularının Türkiye genelinde başladığını söyledi.

‘İSABETLİ ADAYLARLA TOPLUMUN KARŞISINA ÇIAKCAĞIZ’

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimde hedeflerinin Çorum’da 16 belediyeyi de kazanmak olduğunu aktaran Karadağ; “Son iki yılda iki seçim atlattık. İl Teşkilatımız olarak, belediyelerimiz olarak, il genel meclisimiz olarak seçimlere hazırlık sürecini hızlandırdık. 30 Mart’ta bundan önceki yerel seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de başarılı olmanın gayreti ve çalışması içinde olacağız. Hedefimiz Çorum’da 16 belediye başkanlığını kazanmaktır. Bu hedefi teşkilat olarak gerçekleştireceğimize de yürekten inanıyoruz. Adaylarımızla ilgili Cuma günü MKYK toplantısı Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Özellikle adaylık süreci içerisinde genel ilkemiz toplum tarafından tekraren partimize olan teveccühü sağlayacak isabetli adayların belirlenmesi ve isabetli adaylarla toplum huzuruna çıkmaktır. Kimin aday olacağından ziyade seçimi kiminle kazanırız seçimde kiminle başarılı oluruza bakıyoruz.” diye konuştu

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karadağ, adaylık başvurusu için istifa edip etmeyeceği ile ilgili soruya; “Bu konuda genel başkanımız ve genel merkezimiz yetkilidir. Son yapılan il başkanları toplantısında basına da yansıdı. Cumhurbaşkanımız il başkanları konusunda kim istifa etsin yada aday olsun derse o istifa edip aday olacak dedi. Biz il başkanıyız il başkanlığı görevimiz devam ediyor. İl başkanlığının gereği neyse onu yaparız. Cumhurbaşkanımız ve genel merkezimiz istifa etmemizi isterse bizde ona göre hareket ederiz. Henüz bu konuda bize bir talimat gelmedi. Kesin olarak Cumhurbaşkanı tarafından istifa etmemiz istenirse o zaman istifa ederiz” şeklinde konuştu.

Görevden alınan belediye başkanlarının yerine getirilen belediye başkanlarının aday olmayacağı yönündeki iddialarla ilgili bir açıklama yapan Karadağ; “Bizim duyumlarımız var ama duyumlara göre hareket etme makamında değiliz.”

ZEKİ GÜL ADAYLIK SORUSUNA CEVAP VERMEDİ

Toplantıda ayrıca Belediye Başkanı Zeki Gül’e aday olup olmayacağı da soruldu. Gül, adaylık sorusunu geçiştirerek, cevap vermedi.

Edinilen bilgilere göre mevcut belediye başkanlarının adaylık başvurusu yapmayacağı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi