Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum’un bazı temel sorunlarını Vali Mustafa Çiftçi'ye iletti.

Beraberinde İl Sekreteri Aydın Taşkın ile birlikte Vali Mustafa Çiftçi'yi makamında ziyaret eden İl Başkanı Tahtasız, koronavirüs vakaları başta olmak üzere Çorum'un mevcut durumu hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Partiden yapılan açıklamaya göre Tahtasız, pandemide gelinen son durum ile sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerini görüştükten sonra Sungurlu ilçesinin Yörüklü Köyü'ndeki tarihi caminin durumunu, Bayat'ın İshaklı Köyü'ndeki tarihi çeşmenin durumunu ve köyün su sorununu, Alacahöyük Köyü'nde yapılan ve atıl durumda bırakılan tesislerde yapılması gereken çalışmaları Vali Çiftçi ile paylaştı.

‘KURBAN BAYRAMI YOĞUNLUĞU, POZİTİF VAKA SAYISINI ARTIRDI’
Ziyaret sırasında konuşan Vali Mustafa Çiftçi, geçtiğimiz Haziran ayında kontrollü sosyal hayata geçilmesi, bazı pandemi yasaklarının bitmesiyle birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum'da da pozitif vaka sayısında artış yaşandığını belirterek, Kurban Bayramı’nda yaşanan yoğunluğun da etkili olduğunu kaydetti. 

Çorum'da hastane doluluk oranının yüzde 80 seviyesinde olduğuna dikkat çeken Vali Çiftçi, Çorum'un koronavirüs vakalarında Türkiye ortalamasında olduğunu söyledi.
CHP İl Başkanı Tahtasız ise sağlık kuruluşlarını ziyaretleri sırasında edindikleri bilgiler, izlenimler ve çalışanların sorunları konusunda da Vali Çiftçi'ye bilgi vererek, saha ziyaretlerinde edindikleri bilgileri aktardı.
Vali Çiftçi de, bu hafta yapılacak ilk Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında CHP'nin öneri ve taleplerini gündeme getireceğini ve konuyu değerlendireceklerini bildirdi.

Çiftçi, "Çorum halkından önemle rica ediyorum; lütfen maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Kurallara ne kadar uyarsak hastalık riski de o kadar azalır." dedi.

YÖRÜKLÜ CAMİİ'NİN DURUMU GÖRÜŞÜLDÜ
Tahtasız ayrıca Çorum'un Sungurlu ilçesi Yörüklü Köyü'nde bulunan ve 590 yıllık geçmişe sahip tarihi camiinin, bakım ve onarım çalışması gerektirdiğini ileterek, en son 1999 yılında tamirat gören tarihi caminin, ata yadigarı, tarih kokan bir yapı olduğunu, tarihi özelliği bulunan esere sahip çıkılması gerektiğini anlattı.

Tahtasız, "Caminin küçük çaplı onarım çalışmalarına ihtiyacı var. Gerçek özellikleri korunarak yeniden ayağa kaldırılması gerekiyor" dedi.
Vali Çiftçi ise Yörüklü Köyü'nü ziyaret edeceğini ve caminin durumunu inceleyeceğini, gereken çalışmaları yapacaklarını söyledi.

‘TARİHİ ÇEŞME ATIL DURUMDA KALMASIN’
Bayat ilçesinin İshaklı Köyü'nde bulunan ve 1933 yılında Cumhuriyetin 10. yılı şerefine Kurtuluş Savaşı Gazisi Hasan Başpınar (Hasan Çavuş) tarafından yaptırılan tarihi çeşmenin atıl durumda olduğunu ifade eden Tahtasız, burada düzenleme yapılmasını, etrafın ağaçlandırılmasını, çeşmenin suyunun tekrar akmasının sağlanmasını, bu bölgenin mesire alanı olarak düzenlenmesini istedi. 

“Tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmak zorundayız. Bizlere miras bırakılan tarihi eserlerimizi en güzel şekilde korumak durumundayız. Önemli bir tarihi özelliğe sahip bu çeşmeye yeniden hayat verelim." diye konuşan Tahtasız, İshaklı Köyü’nde yaşanan su sorununu da ileterek, sorunun çözümü noktasında destek istedi.

‘ALACAHÖYÜK'TE İKİ BÜYÜK PROJE KADERİNE TERK EDİLMİŞ’
CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Alaca ilçesinin Alacahöyük Köyü'nde DSİ tarafından yaptırılan Hitit Köyü Projesi ve Gölpınar Hitit Barajı Rekreasyon Projesi'ne ilişkin de açıklamalarda bulundu.
Tahtasız, Alacahöyük'te bulunan projelerin yapımının yeterli ödenek sağlanamadığı için tamamlanamadığını söyledi. Bitme aşamasına gelen ancak hizmete açılamadığı için atıl durumda bırakılan binaların çürümeye, dökülmeye başladığına dikkati çeken Tahtasız, proje tamamlanmazsa projenin hayata geçirilen kısımlarının zarara uğrayacağına ve milli servetin heba olacağına işaret etti.

Tahtasız, "Çorum için önem arz eden iki projemiz ödenek yetersizliğinden yarım kalmış, harap ve bitap şekilde beklemektedir" diyerek projenin tamamlanmasını talep etti.
Vali Çiftçi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tahtasız ve Taşkın'a teşekkür etti. Çiftçi, CHP'li yöneticiler tarafından kendisine iletilen sorunların takipçisi olacağını söyledi.    

Editör: Haber Merkezi