Çorum İl Sağlık Müdürlüğü bugün sabah saatlerinde Ulukavak Aile Sağlık Merkezi'nde görevli hekim ve çalışanların darp edildiğini açıkladı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre sağlık ocağına maskesiz giren 2 kişi Aile Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından uyarıldı.

Uyarılara rağmen maske takmayan 2 kişi ile sağlık merkezi çalışanları arasında tartışma yaşandı. Tartışma büyünce kavgaya dönüştü. Kavgada sağlık merkezi çalışanları ile hekimler hem sözlü hem fiziksel şiddete maruz kaldı.
Konu ile ilgili Sağlık Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı; 

"İlimizde merkezinde bulunan Ulukavak Aile Sağlığı Merkezi'ne bugün saat 09.20 sıralarında gelen 2 kişi maske takmaları konusunda Aile Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından uyarıldı. Maske takmama konusunda ısrar eden 2 kişi ile aile sağlığı merkezi çalışanları arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın devamında merkezde görev yapan hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız sözel ve fiziksel şiddete maruz kalmışlardır.Vatandaşlarımıza her türlü şartlarda hizmet sunma gayretiyle çalışan sağlık personelimizin bu gibi olaylara maruz kalması onur kırıcı, gönül kırıcı, üzüntü veren bir durumdur. Şifa veren ellere vefa gösterilmesi konusunda toplum bilincini artırmak için hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın fedakarca sürdürdükleri çalışmaları her fırsatta dile getireceğiz ve bu çirkin saldırının da sonuna kadar takipçisi olacağız. Sağlık çalışanlarımıza karşı yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”