M.BURAK YALÇIN
İl Sağlık Müdürlüğü, İl Özel İdaresi’nden Çorum’a kurulacak Simülasyon Merkezi için destek istedi.

İl Genel Meclisinin Kasım ayı on birinci toplantısına katılan İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, Çorum’a kurmayı planladıkları Simülasyon Merkezi için meclisten 350 bin TL civarında destek istedi.
Ömer Sobacı, Simülasyon Merkezi yapıldığı takdirde Çorum’da olacak eğitimlere Amasya, Yozgat, Çankırı, Kırşehir gibi illerden şehre eğitim almak için personellerin gelmesi sağlanırsa Çorum’daki otel gibi tesislere istihdam alanı açılacağını söyledi.
İl Sağlık Müdürlüğü personellerinden Osman Tök’de Simülasyon Merkezi ile ilgili toplantıda sunum yaptı.

Osman Tök, merkezin kurulması ile birlikte bölge iller içerisinde Çorum’un bir adım öne çıkacağını belirterek, “Hedef kitlenin mesleki motivasyon ve becerisinin artışı ile birlikte, verilen hizmet kalitesinin artacağı düşünülmektedir” dedi.
Simülasyon Merkezinde Çorum’da görevli doktor ve yardımcı sağlık personeline Acil Hekimliği Sertifika Programı doğrultusunda Temel Modül Eğitimi, Travma Resusitasyon Kursu, Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Eğitimi, Erişkenlerde İleri Yaşam Desteği Eğitimi ve İlkyardım Eğitimlerinin verilmesi amaçlandığını da ifade eden Tök, sunumda şunları söyledi: “İlimizdeki sağlık çalışanları Simülasyon Merkezi sayesinde eğitim almak için Ankara’ya gitmek zorunda kalmayacak. Çalışanların hasta müdahalesinde ortak bir müdahale akışı oluşturmasını destekler. Böylece standardizasyon ve güncel bilgi oluşumunu sağlar. Örnek vaka çalışmalarının somut ve reel uygulamalar şeklinde yapılmasına olanak sağlar. Çevre illerde böyle bir merkez olmaması sebebiyle talep gelmesi halinde çevre illerden de sağlık personellerinin eğitimleri ilimizde verilebilecektir.”
Söz konusu talep görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

Editör: Haber Merkezi