FATİH BATTAR
17 Kasım Dünya Prematüre Günü nedeniyle Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen "Prematüre Günü" konferansında konuşan Başhekim Yardımcısı Merve Türkmen, Türkiye’de her yıl 150 bin prematür bebek dünyaya geldiğini açıkladı. 

Prematüre bebeklerin beslenmesi ve bakımı konusunda insanları bilgilendirmek amacıyla her yıl 17 Kasım Dünya Prematüre Günü olarak kutlanıyor. Bu doğrultuda, Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda "Prematüre Günü" etkinliği gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinliğe; hastane yönetimi, yenidoğan yoğun bakım uzman hekimleri, birim çalışanları ve hastanede prematüre olarak dünyaya gelen ve yaşama tutunmuş çocukların aileleri katıldı.

Programda açış konuşması yapan hastane başhekim yardımcılarından Ecz. Merve Türkmen, 17 Kasım Dünya Prematüre gününde bebekler ve sorunlarıyla ilgili olarak farkındalık oluşturmak için, prematüre bebekler ve aileleriyle bir araya gelindiğine değinerek; “Türkiye’de her yıl 150 bin prematür bebek doğuyor. Bu 150 bin bebeğin 50 bini 1000 gr’ın altında oluyor. Bu bebeklerin hayata tutunmak için çok büyük savaşlar veriyor ve çok zorlu süreçlerden geçiyor. Bu küçük savaşçıların verdiği mücadelede sağlık çalışanları olarak bebeklerimizin hep yanındayız. Ayrıca hastanemiz Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesinde tüm hastalarımızı ve prematüre bebeklerimizi sağlığına kavuşturmak için özveriyle emek veren uzman hekim, hemşire ve sağlık personellerine “Dünya Prematüre Günü”nde ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi 

Programa katılan ailelerden duygulu bir konuşma yapan üçüz Prematüre annesi bebekleriyle yaşadığı sürece değinerek, Yenidoğan Yoğun Bakım ekibinin sayesinde zorlu sürecin üstesinden daha kolay geldiğini belirtti.

Düzenlenen programın ardından hastane yönetimi, yenidoğan yoğun bakım ekibi ve prematür bebeklerin aileleriyle birlikte pasta kesildi.