Çorum FK’da yeni sezon hazırlıkları yoğun tempoda devam ediyor. Kırmızı Siyahlı takımın ilk çift kalesindeki görüntü gerçekten umut verici. Eksiklerin çok olmasına rağmen sahada futbol adına güzel işler gördük. İsim sim değerlendirmenin çok yanlış olduğunu düşündüğüm için genel bir değerlendirme yapmak istiyorum.
Mevki mevki baktığımızda bir iki bölge dışında alternatifli ve oldukça iyi isimlerden kurulu bir kadromuz oldu. Tabiki futbolda önemli olan kaliteli kadrodan çok iyi bir takım olmak gerekiyor. Çorum FK bu sezon takım olmayı başarır futbol şansı ve havasınıda arkasına alırsa neden olmasın.
Tabiki bu noktada saha içi kadar dışınında olaya dahil olması gerekiyor. Teknik Heyetin adil olması ve doğru hamleleri yapması, yönetimin gereken adımları gerektiği zaman atması ve hepsinden önemliside tabiki şehrin sahip çıkması. Gerçi Çorum insanının yapısında vardır başarıyı görmedikten sonra sahiplenmeme duygusu. Adana’da finale gidene kadar inanmayanlar maç sonunda şehrin sokaklarını nasıl doldurdular sevince ortak oldular görüntülerde sabit.
Kırmızı Siyahlı takım için şu anda en büyük sorun olarak sakatlıklar görülüyor. İlk iki etap kampının sonuna geldik sakatlıklar bir türlü bitmedi. Birisi ilk yarıyı kapattı ikisi 1-2 ay uzak kalacak üç tanesi ise henüz takımla doğru dürüst çalışamadı. Sağlık ekibine sorduğumda aldığım cevap geçen yıldan kalan futbolcuların dokuz haftalık müthiş çıkışta aşırı yüklemeye bağladılar. Bu sorunu kısa sürede aşmak gerekiyor. Çünki zaman daraldı ve takım olmak için birlikte çalışmak bu dönemde çok önemli.
Kulüp milyon liralara transfer yapıyor kulübe gelir sağlamak içinde ufakda olsa katkısı olsun diye loca satışa çıkarıyor, kombine bilet satışa çıkarıyor sorduğumda henüz gelen giden yok. Yani yine bekliyoruz lig başlasın takım iyi sonuçlar alsın sonra bizde gider bu sevince ortak oluruz. Sevinçten haz almak istiyorsan kederde de birlikte olmanın önemli olduğunu bir türlü öğrenemedik.
Biraz da amatör futbol diyelim. Gerçekten ölü geçen bir sezonun ardından yeni sezon sporcuların ve kulüplerin beklentileri fazla. Gerçi son vaka sayıları ve Çorum’un yeniden kırmızıya dönmeye başlaması moralimizi bozuyor ancak umutluyuz bu sezon amatör futbolda düdükler yeniden çalacak.
Çorum amatör sporunun tesis açısından yıllardır mahkum olduğu kötü şartlar değişiyor. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de spor tesisleri adına çok önemli adımlar atılıyor. Yapılan yüzme havuzu ve futbol sahaları ile tamamlanmasını beklediğimiz yeni spor salonu ilçelere yapılan salonlar futbol sahaları ve yüzme havuzları ilimizde sporun gelişimi adına son derece önemli.
Son dönemde spor adamlarından duyduğum ‘Yüzme diğer tüm branşları bitiriyor’ sözünü burda hatırlatmak istiyorum.Yüzme havuzları açıldıkça veliler çocuklarını buraya gönderiyor diğer branşlar sporcu bulmakta zorlanıyor. Bunu yaşayan antrenörlerden duyduğum için gönül rahatlığı ile yazıyorum.
Bu iki konuya kısaca değindikten sonra asıl vurgulamak istedim yapılan bu tesislerin korunması ve bakımı. Gerçekten yapıldıklarında çok modern tesislere kavuşacağız. Bu tesisleri korumak ve kollamak öncelikli olarak buralardan yararlanacak antrenör, sporcu ve idarecilerin görevi olduğunu kesin. Görevliler herkesin başını bekleyecek halleri yok. Sonuçta spor yaptığımız alanlar soyunma odaları ve aletleride bizim hepimizin olduğunu göre evimize nasıl bakıyorsak öyle bakmak zorundayız. 
Elin malı gibi görürsek olmaz sonuçta bu tesisler kısa sürede viraneye dönerler. Özellikle antrenör arkadaşlar en büyük görev size düşüyor. Sporcularımızı bu bilinci aşılamak gerek çalışma öncesi gerekse sonrasında gerekiyorsa bir temizlik yaptırmak spor malzemelerini koruduğunuz gibi tesisleride korumak ve kollamak sizin önemli görevleriniz arasında olması gerekiyor. Tüm temennim tüm antrenör ve sporcu kardeşlerim bu bilinçle hareket ederler. Tesis yapmak önemli ancak daha önemlisi o tesisleri korumak. Bu noktada millet olarak büyük sıkıntımız olduğunu biliyorum. Bu yüzden aman dikkat diyorum.