Ligde evindeki son galibiyeti geçtiğimiz sezon 28 Nisan’da Zonguldak Kömürspor’u 1-0 yenerek alan Çorum FK beş aylık aranın ardından Serik Belediyespor maçını aynı skorla kazanarak evindeki hasrete son verdi.
Kırmızı Siyahlı takım rakibi önünde ilk yarıda hücumda hiç etkili olamazken penaltı golü ve sonrasında rakibin açılmasından da yararlanarak bulduğu pozisyonlarla maçı erken bitirme şanslarını değerlendiremedi.
Gerek futbolcu kadrosu gerek maliyet olarak grupta zirvenin en güçlü adayı gösterilen kırmızı siyahlı takım sezon başı hazırlıklarından itibaren yaşanan sakatlıklar ve hastalıklar nedeni ile bir türlü ideal kadrosunu bulamadı.
Turgutluspor deplasmanında kaybedilen iki puanın ardından taraftarın kırıldığı tribündeki sayıya hemen yansıdı. Bu sezonki en az taraftarın izlediği maça Çorum FK Turgutluspor maçından mecburi iki değişiklik ile başladı. Bu sezon oynadığı beş maçtan ikisinde gol atamayan iki maçta tek gol atan kırmızı siyahlı takım Ergene deplasmanında bulduğu dört gol dışında fileleri havalandırmakta oldukça başarısız.
Serik karşısında sahaya üç tane 6 numara ile çıkmak zorunda kalan Çorum FK topa sahip olma ve rakibe baskı yapma konusunda oldukça başarılı oldu. Rakibin savunmanın bireysel hataları sonucunda kaptırdığı toplar dışında pozisyon bulmasına izin vermedi. Ancak aynı başarıyı hücumda görmek mümkün değil. İlk yarıda penaltıya kadar rakip kaleciyi yere yatıramadık.
Penaltıdan sonraki bölümde ise Serik’in öne çıkması ile boş alanlar bulduk ancak bunlardan da tek yararlanan isim Halil İbrahim oldu. Topu rakip ceza alanına götürmekte zorlandık başardıklarımızda ise final paslarında başarıla olamadık.
Yedek kulübesinden oyuna skoru değiştirecek veya koruyacak isim olarak hamle yapacağımız isim sayısı oldukça azdı. İkinci yarıda gerek savunmada gerek hücumda daha etkili bir görüntü verdik. Bu performans Serik maçını kazanmaya yetti ancak hedefe ulaşmak için bunun çok üzerine çıkmamız gerekiyor.
Evet sakatlıklar, hastalıklar ve psikolojik etkenler performansı olumsuz etkilediği kesin. Ancak hedefe giden yolda bu tür sorunlar olacaktır önemli olan bu dönemleri kayıpsız veya en az  kayıpla geçmektir. O yüzden kadrodaki alternatif isimlerin hazır olması gerekiyor. Takımın tek forveti Mehmet Gürkan 90 dakika inanılmaz koştu pres yaptı ve yoruldu. 90. dakikada oyuna giren genç futbolcumuz doksan dakika koşan abisi hala topu takip ederken o sadece seyrediyor. Böyle olduğu sürece başarmak inanın çok zor. Bireysel değil takımın inanması gerekiyor yoksa tribünde bizlerin bağırması çağırması ile olacak iş değil.
Ahmet hocamın geç hamle yapmasını önceki yazımda eleştirmiştim. Serik maçında da 75. dakikada ilk hamleyi yaptı. Beş oyuncu değişikliği hakkı olmasına karşın üç ismi oyuna dahil etti. Mevki olarak ağırlıklı olarak savunma oyuncuları olması ve fiziksel olarak hazır olmayan isimlerden dolayı belki hamle yapmamış olabilir. Ahmet hocaya söylerken mağlup olan Serik takımının hocasıda maçı üç değişiklik ile bitirdi. Demek ki hocaların bir bildikleri var saygı duymak gerekir.
Grupta lider ile dokuzuncu Çorum FK arasındaki puan farkı sadece üç. Geçen sezon gibi alıp götüren takım yok ve ilk beş haftayı gerçekten çok şanssızlıklarla geçirmesine rağmen kırmızı siyahlı takımın bulunduğu konum önemli. Ancak grupta üç dört takım dışında güç dengelerinin birbirine yakın olması mücadeleyi oldukça zorlu hale getiriyor.
Yarın puansız Maraş deplasmanında mücadele edeceğiz. Duyuyorum üç dört atarız falan diye şaşırıyorum. Turgutlu maçına çıktığımız da rakip puansızdı. O yüzden mücadele etmeden futbolun doğrularını yapmadığımız sürece her maç çok zor, hele deplasmanda iyice zor. Ahmet hoca ve talebelerinin rakibe göre motive olmaları halinde işimiz gerçekten çok zor. Kalitemizi ve gücümüzü sahaya yansıttığımız sürece kazanmamız gereken bir maç umarım bunu başarırız ve üç puanla döneriz.
Ekim ayındayız ve Çorum’un gece ayazları başladı. Bu şartlarda takımın performansı etkili olabilir ancak soğukta taraftarların maça ilgisini azaltıyor. İki maçımızı daha gece oynayacağız. Yönetimin gerekli girişimleri yaparak bu maçları gündüz saatine alması taraftar desteği açısından önemli diye düşünüyorum.
Son olarakda Çorum FK taraftarlarını kendilerini geliştirmelerinden dolayı kutluyorum. Gerçekten telefon ışıkları ile yaptıkları şovu rakip takım kalecisi bile hayranlıklı izledi ve alkışladı. Bu güzelliklere devam. Tabiki bireysel olarak yapılan küfürlere engel olmaları halinde bu güzellikler gölgelenmez.