HALİL ÖZTÜRK
Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Çorum’u ve Çorumluları çok sevdiklerini Çorumspor’un da bu kapsamda olduğunu belirterek beş yılda Süper Lig hedefinden sapma olmadığını bunu başaracaklarına inancının tam olduğunu söyledi.

Ahlatcı dün Çorum FK ile sponsorluk anlaşma imza töreninde yaptığı konuşmasında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Ahlatcı, Çorumspor Çorum’un ortak paydası. Çorum’u ve Çorumluyu çok seviyoruz Çorumspor’a da kayıtsız kalamayız. Geçen sene başkanımızın Çorumspor sevgisini görünce davet ettik ve bir hedef koyduk. Beş sene içinde Süper ligde olmalı, hava alanı ve hızlı treni olmalı dedik. Bunun içinde Ahlatcı Holding olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Çorumluysak birbirinizden sorumluysak bunları yapmak zorundayız. Herkes üzerine düşeni yapacak.

‘Çevre illerin OSB’leri dolu bizim ki hala boş’
Başkanım çok farklı bir insan başaracağına inanıyorum., İlk beş sezonun biri gitti  beşinci yıl sonunda Süper Lige çıkacağımıza inanıyorum. Baktığımızda çevremizdeki illerin valileri bize geliyor illerine yatırım istiyor. O illerdeki OSB’lerde yer kalmadı bizim OSB’miz hala boş. Bunun için mutlak süratle şehrin ileri gelenlerinin ve hepimizin şapkasını önüne koyup düşünmeli ve neler yapmalıyız demeli. Çorum’un hem nüfusunu artırmalı hemde dışardan yatırımcı getirmeliyiz. Bunun içinde havaalanı ve hızlı tren şart. Biz burdan zırhlı araçlarla İstanbul’a götürüyor orda gümrüklüyoruz. Havaalanı olsa burdan gümrükleyip direk göndereceğiz.

‘Çok değerli bir başkanımız var’
Çok değerli bir başkanımız var. Kendisi gelmiyor deniliyor fakat durumdan vazife çıkartın ve siz davet edin. Bu iş sadece Belediye ve Ahlatcı ile olmaz. Öncelikle TSO ve OSB’deki iş adamları herkes Çorumspor’a sahip çıkmalı ve destek vermeleridir. Ne olur Çorumspor’a verilen para boşa gitmez. Ben arkadaş çevreme diyorum aldığım cevap ‘Başkanım sen veriyorsun ya’, sen niye vermiyorsun . Pandemi sonrasında ise hep beraber bu stadyumda yeni zaferlerin sevincini hep birlikte yaşamak istiyoruz.

‘Çorumspor’u Süper Lig’de göreceğimi görüyorum’
Daha önhceki yıllarda da Çorumspor’un bir tarafı oldum. Ancak öyle bir başkan geldiki hem severek hemde tüm benliği ile yaptığıını gördüm. Bende kendisine inandım ve güvendim Çorumspor’u Süper Ligde göreceğimide görüyorum inşallah.

‘O proje için hala çalışıyoruz’
Ahmet Ahlatcı, elektirik, doğalgaz ve su faturalarından yüzde birlik kulübe pay projesi ile ilgili olarak çok çalıştıklarını ancak bir türlü EPDK’yı geçemediklerini söyledi.

Ahlatcı ‘Genel Müdürüm ile çok uğraştık. Tüm kulüpleri kurtaracak bir projeydi., EPDK’ya dosyayı sunduk. Abonelere mesaj atacaktık kabul edecek olanlardan yüzde biri oranında bir katkı yapacaktı. Burda önemli olan şehrin halkının takımına sahip çıkması onu sahiplenmesiydi. Asgari ücretli ayda bir lira verse yılda 12 lira verecek. Benim 2 bin lira ile onun 12 lirası eşit. O taraftar diyecektiki futbolcusuna başkanına bende bu takımın sahibiyim herkes işini doğru yapsın. Sabit gelir kaynağı olarak bu proje çok önemliydi. EPDK’dan geçiremedik malesef. Hala üzerinde çalışıyoruz ve inşallah hayata geçirmeye çalışıyoruz’ dedi.