HALİL ÖZTÜRK
Beş kıtada, 16 ülkede maraton koşan 92 yaşındaki maratoncu Safder Kartoğlu, bu yıl 5.si düzenlenecek olan Uluslararası Hitit Koşusu'na katılacak. 

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 4. Uluslararası Hitit Koşusu'na da katılan 92 yaşındaki Safder Kartoğlu 28 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek olan 5. Uluslararası Hitit Koşusu'na bir kez daha katılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın 28 Nisan'da yapılacak olan 5.Uluslararası Hitit Koşusu'na kayıtların aralıksız devam ettiğini belirterek ülkenin en prestijli yarışlarından biri haline gelen koşulara dünya çapında tanınan Safder Kartoğlu gibi bir ismin katılmasının kendilerini mutlu edeceğini belirtti. 

Safder Kartoğlu'nun geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen yarışlarda da koştuğunu belirten Aşgın "Bilindiği gibi yarışlarımız 2 kategoride gerçekleştiriliyor. Profesyonel sporcuların mücadele ettiği 10 Km koşusu ve tüm halkımızın katıldığı 3 Km halk koşusu. Ulusal ve Uluslararası alanda sporcuların saygınlık kazanması adına Hitit Koşusu büyük bir önem taşımaktadır. Böylesine bir yarışta elinde birçok başarıyı bulunduran ve yeniden maraton koşma hazırlığı yapan Safder Kartoğlu'nun katılacak olması bizleri mutlu etti. Safder Kartoğlu'nun ilerleyen yaşına rağmen azmi ve mücadelesi gençlere de örnek olması gerekiyor. Ben bu vesile ile tüm sporseverleri 5. Hitit Koşusu'na davet ediyorum. Kayıtlar 27 Nisan gününe kadar www.hititkosulari.org internet sitesinden devam edecek. Kontenjanlar sınırlı olduğu için kayıt olmakta acele ediniz’ dedi.

Editör: Haber Merkezi