AK Par­ti Ço­rum Mil­let­ve­ki­li ve MKYK Üye­si Ah­met Sa­mi Cey­lan Ama­tör spo­run ke­sin­lik­le mağ­dur edil­me­ye­ce­ği­ni söy­le­di. Ah­met Sa­mi Cey­lan be­ra­be­rin­de İl Ge­nel Mec­li­si Baş­ka­nı Ha­lil İb­ra­him Ka­ya ile bir­lik­te spor ta­ban bir­lik­le­ri­nin tem­sil­ci­le­ri­nin da­ve­ti ile ASKF’de bir ara­ya gel­di.

Top­lan­tı­ya ASKF Baş­ka­nı Se­fer Kur­ta­ran, TÜ­FAD Baş­ka­nı Rem­zi Ka­ra­han Tür­ki­ye Fa­al Fut­bol Ha­kem­le­ri ve Göz­lem­ci­le­ri Der­ne­ği Baş­ka­nı Dur­muş Buy­ruk, Fut­bol İl Tem­sil­ci­si En­gin Ayan, İl Ha­kem Ko­mi­te­si Baş­kan ve­ki­li Kah­ra­man Öl­çer, Ana­do­lu Spor Ga­ze­te­ci­le­ri Der­ne­ği (ASGD) Şu­be Baş­ka­nı Ha­lil Öz­türk ile ASKF Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­le­ri Ah­met Ay­lar, Hi­lal Ki­raz, Mus­ta­fa Ka­nat, Hay­ret­tin Ka­ra­ca ve Meh­met Ar­duç ka­tıl­dı­lar.


Zi­ya­ret sı­ra­sın­da Ço­rum Ama­tör Spor Ku­lüp­le­ri Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Se­fer Kur­ta­ran Ço­rum ama­tör spo­ru­nun te­sis­le­ri­nin so­run­la­rı ve çö­züm­le­ri ko­nu­sun­da ha­zır­la­dık­la­rı se­kiz mad­de­lik ta­lep­le­ri­ni ilet­ti.

Cey­lan bu ta­lep­le­ri din­le­dik­ten son­ra yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da mev­cut spor te­sis­le­ri­nin bu­lun­du­ğu alan­la il­gi­li ola­rak Genç­lik ve Spor Ba­kan­lı­ğı ile gö­rüş­le­le­rin sür­dü­ğü­nü söy­le­di. Amaç­la­rı­nın bu te­sis­le­rin bu­lun­du­ğu ala­nı mil­let par­kı, mo­dern bir kon­fe­rans sa­lo­nu, en­gel­li eği­tim mer­ke­zi, mi­ni fut­bol, vo­ley­bol, bas­ket­bol sa­ha­la­rı ve te­nis kort­la­rı­nın bu­lun­du­ğu bir kon­sept ha­li­ne ge­tir­mek is­te­dik­le­ri­ni söy­le­di.
Mev­cut spor te­sis­le­ri­nin ek­sik­le­ri ko­nu­sun­da ge­rek ye­rel ge­rek­se ge­nel büt­çe­den ge­rek­li kay­nak­la­rın ak­ta­rı­la­ca­ğı­nı be­lir­ten Cey­lan ‘Tüm ama­tör ca­mia ra­hat ol­sun ke­sin­lik­le ama­tör spo­ru mağ­dur et­me­ye­ce­ğiz. Mev­cut­lar­dan çok da­ha mo­dern ve ih­ti­ya­ca ce­vap ve­re­cek şe­kil­de ye­ni­le­ri­ni ya­pa­ca­ğız. Bun­dan kim­se­nin şüp­he­si ol­ma­sın’ de­di.

Editör: Haber Merkezi