HALİL ÖZTÜRK
Amatör futbolumuzun ne kadar sıkıntılı olduğunu görmek adına üzücü bir tablo. Evet amatör spor caiması kendi imkanları ile kıt kanaat hayatta kalmaya ve faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyorlar. Bunun en son ve üzücü örneğini önceki gün İskilipgücü takımı yaşadı.

Çarşamba günü oynanan U 15 maçları için Çorum’a gelmek zorunda olan İskilipgücü takımı hiç bir kurumdan minibüs bulamayınca maça gidememe tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Bu sıkıntıyı yaşayan İskilipgücüspor Başkanı Nihat Armutçu’nun sosyal medyadan yayınladığı yazıda aslında her şeyi en güzel şekilde özetliyor.

‘Maça gitmek için hiçbir resmi makamdan minibüs bulamadık. Zaten ilçeden maddi destek yok hiç olmazsa minibüs ihtiyacımız karşılanırdı artık oda verilmiyor.

Hafta içi olduğundan bir kaç eş dosta rica ettik ama araçları öğrenci servisi çektiği için araç veremediler. Özellikle bizim gibi ilçelerde resmi kurum (Kaymakamlık - Belediye v.b ) araç desteği sağlar.
Bunu yıllardır ilçemizde Belediye başkanları karşılıyordu Belediye bütçesinden. Ancak bu sezon Belediye karşılamayacağını bildirdi.  Şu ana kadar veresiye gittik maclara. 
Bugün ise son çare Ak Parti ilçe yönetim kurulu üyesi ve sanayi esnafının sevilen ismi eski futbolcum Murat Bıyık in babası Sevgili Duran Biyik ağabeyim özel aracını bize tahsis etti. 5+1 kişilik minibüse 16 çocuk sığdırdim. 
Ne olur iş güvenliği filan demeyin. Yanlış olduğunu biliyorum  Tehlikeli olduğunu biliyorum. Ama ya maça gitmeyip ligden ihraç edilecektir yada riski göze alacaktik 
 2018 Türkiyesi ve İskilipinde maç için minibüs bulamamak çok acı. Hakkını helal et Duran Biyik