HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor Başkanı Fatih Özcan kulubün kurumsallaşması adına çok önemli adımlar attıklarını ancak çok yalnız kaldıklarını söyledi.

Sezon başı tüm Çorum’un toplandığını ancak yükün tamamen yine Belediye’ye bırakıldığını belirten Özcan ‘Benimde artık gücüm kalmadı ve şehrin bu değerine sahip çıkması gerekiyor. Bu yükü Belediyemiz, Ahlatcı Holding ve benim şahsi katkımla gidemez tüm şehrin yükü omuz vermesi gerekiyor’ dedi.

Özcan dün yapılan Çorum Futbol Kulübü Genel Kurulunda yaptığı konuşmada süreç ve son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Özcan konuşmasının ilk bölümünde kulübün kendisinin görev yaptığı yaklaşık iki yıl içinde geldiği nokta hakkında örnekler verdi.

Göreve geldiklerinde kurumsallaşma adına bir tek çivisi bile olmayan bir kulüpten bugün kendine ait dokuz tane marşı olan, özellikle gurbetteki Çorumluların talebi olan lisanslı ürünlerin satıldığı storeyi hizmete açtıklarını belirten Başkan Özcan ‘En önemlisi ise yıllardır süründüğümüz 3. lig bataklığından tüm Çorum birlik olduk ve kurtulduk. Bugünde 120 milyon bütçeli dev rakiplerimizin ensesinde azrail gibi gidiyoruz.

‘Başarıın sürekli olması önemli’

Başarı güzel bir şey ancak asıl önemli olan başarının sürekli olması. Geçtiğimiz yıllarda benim bildiğim üç şampiyonluk sonunda Çorumspor iflas etmiş ve sonu hüsran olmuştur. Biz ise Belediyemiz ve Ahlatcı Holdingin verdiği destek ile borçsuz bir şampiyonluk yaşadık ve bu yılda aynı hedefe emin adımlarla ilerliyoruz. Bir tek bayrağın olmadığı genel kurullardan bugün bu güzel ortamda toplanıyoruz, Bunun içinde Belediye Başkanımıza ayrıca çok teşekkür ediyoruz.

‘45 günde üç kişi üye oldu’

Genel Kurul için tüm çabalarımıza rağmen mecburi olması gereken 20 kişilik liste dışında sadece üç isim üyelik başvurusu yaptı. Bu sitemin mülki amirlerimize değil onlar bu kulübün doğal üyeleri. Federasyon kulüplerin şirketleşmesi doğrultusunda iki yıl içinde dernekleri kapatacak. Çünki derneklerin denetlenemiyor ve borçlar sorumluluk getirmiyor. Eski Çorumspor derneği ortada bu yüzden ben dernek yönetimine aday değilim.
Kırklarelispor maçı sonrasında Dernek ve Şirketle ilgili geniş bir toplantı yapacağız. Hamit Işık başkanlığında oluşacak bu yönetime herkesin destek vermesini istiyor ve bekliyoruz. Çorum’un tüm katmanları tüm siyasi görüşleri bu derneğin üyesi olsun ve yönetimine girsinler bu yükü hep birlikte yükselenelim.

‘Artık benimde gücüm kalmadı’

Şu anda verdiklerini küçüksemek adına söylemiyorum ancak Çorum Belediyesi ve Ahlatcı Holindingin verdiğinin biraz fazlasını ben tek başıma veriyorum. Ancak benimde gücüm belli ve bu beni artık çok yordu gücümde kalmadı. Derneğe büyük katılım bekliyorum. Çorum ihracatta 104. oldu diye seviniyoruz ancak bunun Çorumspor’a yansımasınıda bekliyoruz.

‘Tüm Çorum toplantı yine tüm yük Belediye’ye bırakıldı’

Sezon başında tüm Çorumlular toplandı çözüm bulmak için ancak malesef tüm yük Belediye Başkanımızın üzerine bırakıldı. Bu şartlarda bu takımın devam edebilmeside mümkün değil. Benimde bir yere kadar ve gücüm kalmadı artık. Store açmak için 250 bin lira para verdik gelen giden yok. Maç naklen yayını dedik 200 kişiyi geçemedik. Samsun maçında 3100 kişi izledi Samsunlular takımlarına destek verdi ve biz 12 bin lira para kazandık. Buda benim canımı acıtıyor.
Çorumspor sağlam temellere oturmuştur ve kendi şirketlerimden evlatlarımdan ayrı görmediğim bu kulübü başı dük gezdirmeye çalıştım ve artık gücüm kalmadı. Son olarakta sezon sonunda ya seve seve ya seve seve Çorumspor 1. lige diyorum’ dedi.

Editör: Haber Merkezi