YÜKSEL BASAR
Atletizmi Geliştirme Projesi 2. Kademe Grup müsabakaları Çorum’da yapıldı.

Cumartesi günü Millet Bahçesi koşu parkurunda yapılan yarışlara Çorum ile birlikte sekiz ilden 105 sporcu katıldı. Yarışlar sonunda Çorum’lu sporcular iki kategoride Türkiye yarı finallerinde mücadele etmeye hak kazandılar.

Çorum ile birlikte Ankara, Bolu, Karabük, Bilecik, Düzce, Çankırı, Kastamonu ve Kırşehir’den sporcuların katıldığı 2. Kademe yarışmalarında 2000 metre erkekler 2006-2007 doğumlu erkekler kategorisinde Çorum takım halinde ve ferdi birinciliği kazandı. Ömer Barış Şahin 6 dakika 26 saniyelik derecesi ile birinciliği alırken Karabük’ten Mustafa Emir Çınar ikinci Çorum’dan Yiğit Talha Çakıcı ise üçüncü oldu. Takım sıralamasında da Çorum 17 puanla birinci olurken Kırşehir 37 puanla ikinci Bolu ise 55 puanla üçüncü oldu.

2000 metre kızlar 2006-2007 doğumlu sporcular kategorisinde Ankara takımı birinciliği kazandı. Ankara’dan Nisa Naz Sarı birinci Melise Kalır ikinci Yağmur Şimşek ise üçüncü oldu. Takım sıralamasında ise Ankara 12 puanla birinci Bilecik 39 puanla ikinci Kırşehir 64 puanla üçüncü oldu.

1500 metre kızlar 2007-2008 doğumlularda ise Ankara’dan Hamide Naz Kırtaş, ikinci Karabük’ten Tuğçe Emici olurken, Çorumlu sporcu Irmak Anar ise 5 dakika 40 saniyelik derecesi ile üçüncü oldu. Takım sıralamasında Ankara 10 puanla birinci, Çorum 20 puanla ikinci, Karabük ise 21 puanla üçüncülüğü elde etti.

Bu kategori erkeklerde Çorumlu sporcu Kazım Berk Hoşgör 5 dakika 1 saniyelik derecesi ile birinciliği kazanırken Ankara’dan Yağız Şipar ikinci aynı ilden Deniz Köstekli ise üçüncü oldu. Bu katagoride takım sıralamasında Ankara 18 puanla birinci olurken Çorum 45 puanla ikinci Bilecik ise 47 puanla üçüncü oldu.

Çorum takımının yarışmadığı 3000 metre U 18 yarışmalarında ise kızlarda zirve Karabük’ün olurken, Bolu ikinci oldu. Erkeklerde ise Bolu zirvede yer alırken, Karabük ikinci, Bilecik ise üçüncü oldu.
Yarışmalar sonunda düzenlenen törenle kategorilerinde dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Takım sıralamasında ilk altı sırayı alan iller ve ferdi olarak derece kazanan sporcular 14 Nisan çarşamba günü Didim’de yapılacak Atletizmi Geliştirme Yarı Final grup yarışmalarında mücadele etmeye hak kazandılar.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Haşim Eğer ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmada Çorum’a gelen tüm sporcuları yarışmalara katılım ve performanslarından dolayı tebrik ederek Didim’de yapılacak yarı final grup müsabakalarında başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi