YÜKSEL BASAR
Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu  Lisesi okul spor kulübünün  ‘Yeni Spor Branşlarını tanıyoruz’ etkinligi kapsamında Okçuluk sporunu tanıdılar. Okul bahçesinde öğrencilere yönelik olarak olimpik ve geleneksel okculuk tanıtımı yapıldı.


Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Lideri ve Çorum Okçuluk kulübü Başkanı Erkan Teryaki ve 2018 yılın da Geleneksel Okçuluk dalında  Kredi Yurtlar Kurumları arasında yapilan Geleneksel Okçuluk Yarismalarinda Türkiye Birincisi olan takımı oluşturan sporcuların yapmış olduğu tanıtım ve gösteriye Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri büyük ilgö gösterdiler.


Çorum Okçuluk Kulübü Başkanı Erkan Teryakioglu öğrencilere okçuluk sporu hakkında bilgiler verdi ve Okçuluk sporunda kullanılan malzemeler tanıtıldı. Alp kıyafeti giymiş Geleneksel Okçuluk sporcuları tarafından müzik eşliğinde gösteri atışları yapılmasindan sonra istekli olan öğrencilere geleneksel okçuluk yayı ve Olimpik yayla hedefe atışlar yaptırıldı.


Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Baki Aygün yaptığı açıklamada okçuluk branşının son iki yıldır okul spor faaliyetleri kapsamına alındığını belirterek, ‘Okulumuzda öğrencilerimizin ilgi yetenek ve talepleri doğrultusunda birçok yeni branşta çalışmalar başlatıldı. Okul yarışmalarına katıldık. Okculuk branşınada öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini ve bu yıl oluşturulan takımla  ilk defa okul olarak Okçuluk İl birinciliği yarışmalarına katılacağız.


Okul Müdürü Musa Akış da yapmış olduğu açıklamada ‘Okul Spor kulübümüz her ay bir spor branşını öğrencilere tanıtma etkinliği düzenliyor böylelikle her öğrencimizin yeteneği ve ilgisi doğrultusunda okulumuz da bir branşla ilgilenebileceği ortam yaratıyoruz. Olimpik Okçuluk ve Ata mirası geleneksel okçuluğu öğrencilerimize tanıtan Gençlik Lideri ve Çorum Okçuluk Kulübü Başkanı Erkan Teryakioglu' na ve sporcu kardeşlerime ve bu çalışmaları yapan Beden Eğitimi Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum’ dedi.