HALİL ÖZTÜRK
Önümüzdeki sezonda Bölgesel Amatör Lig’de Çorum’u temsil edecek takımın belirleneceği baraj maçı teknik toplantısı dün yapıldı.
ASKF Toplantı Salonu’nda yapılan teknik toplantıya Tertip Komitesi üyeleri Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Futbol İl Temsilcisi Engin Ayan, ASKF Başkanı Sefer Kurtaran ile birlikte Sungurlu Belediye Başkan Yardımcısı ve Kulüp Başkanı Bahri Sezen, Genel Kaptan Şevket Çağlayan ile Teknik Direktör Hüseyin Eğer ile Osmancık Belediyespor Yönetim Kurulu üyeleri Gürsel Güney, Kadir Delibaş, Genel Kaptan Ertan Kızılkaya ile antrenör oyuncu Turgay Doğan ve Emniyet Temsilcisi Samet Ünal katıldılar.
Teknik Toplantının açılış konuşmasını yapan Futbol İl Temsilcisi Engin Ayan, Çorum’u temsil etme hakkı kazanacak takımın belirleneceği baraj maçında iki güzide kulübün mücadele edeceğini belirterek tek isteklerinin kimsenin burnu kadamadan müsabakanın centilmence tamamlanması olduğunu söyledi.
Atmosferi yüksek maçta yedek kulübelerinin sakin olması halinde ortaya güzel bir futbolun çıkacağına inandığını belirten Ayan takımlara başarılar diledi. Sungurlu Belediyespor Başkanı Bahri Sezen iki takımında kendilerinin olduğunu centilmence bir maç olmasını ve hakedenin kazanmasını diledi.
Osmancık Belediyespor Yöneticisi Gürsey Güney lig maçlarında kırmızı kart görmeden çok centilmen bir mücadele verdiklerini bu maçtada bunu elden bırakmadan mücadele edeceklerini belirterek iki takımada başarılar dileğinde bulundu.
Konuşmaların ardından tribün ve yedek kulübeleri için kura çekimine geçildi. Bu sırada Sungurlu Belediyespor Başkanı Bahri Sezen kulüp olarak Emniyet açısından maçın 1 nolu sahada oynanmasına karşı olduklarını kendilerinin bu konuda bir imzalarının olmadığını söyledi.
U 19 maçında Sungurlu’dan gelen 30 seyircinin çıkardığı olaylar sonucunda aldıkları cezayı hatırlatan Başkan Sezen ‘Bu maça 1500 taraftarımız gelecek. Bu kadar taraftarın emniyetini 1 nolu sahada nasıl alacağız. Osmancık’tan da tabiki seyirciler gelecek böylesine atmosferi yüksek bir maçın Emniyet açısından Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stad’ında oynanmasını istiyoruz. Bu konudaki karara imza atmıyorum ve Futbol Federasyonu nezninde gerekli itirazlarımızı ve girişimlerimizi yapacağız’ dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ise bugüne kadar tüm baraj maçlarının 1 nolu sahada oynandığını bu maçında aynı sahada oynanmasının uygun olacağını söyledi.
Daha sonra tribün için kura çekildi ve Yüksek Okul tarafında bulunan tribün ile sahadaki yedek kulübesinde de aynı tarafta bulunan Sungurlu Belediyespor’a 2 nolu sentetik çim sahada bulunan tribün ve yedek kulübesi ise Osmancık Belediyespor’a çıktı.
5 Mayıs pazar günü saat 15’de 1 nolu sahada oynanacak olan Sungurlu Belediyespor - Osmancık Belediyespor baraj maçının hakemleri MHK tarafından il dışından atanacak.