YÜKSEL BASAR
Çorum Fenerbahçe Basketbol Okulundan şetiyen Elif Dila Bayrak Romanya’da milli formayı giydi. FİBA Alt Yapı Geliştirme Projesi kapsamında Romanya’nın Targu Jiu şehrinde düzenlenen 2004 doğumlu sporcuların mücadele ettiği turnuvada mücadele eden milli takımda Elif Dila Bayrak’da forma giydi.


18-22 Aralık tarihlerinde yapılan turnuvada mücadele eden milli takım Zeynep Gül Ene koordinatörlüğünde 2020’de yapılacak U 16 Avrupa Şampiyonası’na hazırlanacak kadroyu belirlemek için büyük önem taşıyor. Bu turnuva ile hem milli takım kadrosunu şekillendirmek hemde maç tecrübelerini artırmak amacıyla büyük önem taşıyan turnuvada Elif Dila Bayrak ilk milli takım deneyimini Eylül ayında Bulgaristan’da yapılan  müsabakalarda yaşamıştı.


Romanya’da yapılan turnuvada milli takım Bulgaristan’a 51-47 yenilirken Kosava’yı 54-41, Makedonya’yı 50-11 ve Romanya’yı ise 70-63’lük skorlarla yenmeyi başardı. Elif Dila Bayrak geçtiğimiz sezon Çankara Üniversitesispor kulübünde spor yaşamını sürdürürken Arı Kolejinde ise eğitimine Burslu olarak devam ediyor.


Çorum Fenerbahçe Basketbol Okulu antrenörleri sporcularının bu başarıları ile büyük gurur duyduklarını belirterek amaçlarının yeni milli takıma gidecek sporcular yetiştirmek olduğunu ve aynı zamanda Elif Dila’nın Avrupa Şampiyonasında milli formayı giymesini arzu ettiklerini söylediler.