Evet bu ruhla olmaz arkadaşlar. Kötü başladığımız sezonun ikinci yarısında yakaladığımız dokuz haftalık seri ile artırdığımız play-off umutlarını Hekimoğlu mağlubiyeti ardından Urfaspor deplasmanındaki kötü futbol ve mağlubiyet yeşeren umutları yeniden köreltti.

Hekimoğlu karşısında ilk yarıdaki kötü futbol ancak ikinci yanda on kişi kalmasına karşın verilen mücadele ve kazanma isteği umutlarımızı taze tutmaya yetmişti.

Geçtiğimiz haftalarda Çorum FK’nın en zor maçlarının ligde kalma mücadelesi veren üç takıma karşı yapacağı maçlar olduğunu yazmıştım. Fakat bunların en zoru karşısında bu kadar ruhsuz isteksiz ve hiç bir şey yapmayacağımı düşünememiştim.
Urfaspor futbol adına ne doğru yaptık derseniz diyeceğim bir kaç kelam ancak olabilir. Yapmadığımız ise o kadar çok şey var ki hangisini yazayım. Öncelikle şunu belirteyim ki gerçekten isim isim olarak çok ağır eleştireceğim isimler var. Fakat bu noktada bireysel olarak yapılacak bu tür eleştiriler azalan umutlarımızı bitirmeye katkı vereceğini düşündüğüm için şimdilik genel konular üzerinden gideceğim.
Gerçi Çorumspor taraftarı olduğunu belirtip de sosyal medyada klavye delikanlılığı yapan ve ağza alınmayacak küfürler edenleri görünce diyecek söz bulamıyorum. Onların konumuna düşmemek için sezon sonunu beklemeyi doğru buluyorum.
Sonuçta dokuz maç yenilmeyen takımın oyuncuları da bunlardı. Kapasite olduğuna göre yapacak yeniden o kazanan ve bunun için mücadele eden ruhu ortaya çıkarmak gerekiyor. Kaybedilen her puandan ve bitecek play-off umudundan bizler taraftarlar olarak sadece sevinç ve gururlanmayı kaybedeceğiz kazanacağımız tek şey bunlar. Onların ise meslek olarak yaptıkları bu işteki en büyük kayıp olan paralardan olacaklar.
Urfaspor, Çorum FK karşısında kaç tane pozisyona girdi diye düşünüyorum bulamıyorum. Son bölümdeki alınan riskler sonucunda verilen pozisyonları saymazsak. Dönüp bakıyorum bizim takım ne yaptı diye 59. dakikada Sinan ile bulduğumuz pozisyon dışında bir şey bulamıyorum.

Mağlup olabiliriz futbolun içinde olan şeyler. Ancak bir takım bir maçta bu kadar ruhsuz ve silik bir futbol oynayamaz bu kadar kötü görüntü ortaya koyamaz. İyi oynamadık bundan kötüsü hiç mücadele etmedik.
Ligde beş maç ve ortada 15 puan var. Bu ortadaki puanların hepsini almamız halinde play-off içerisinde yer alacağımıza inanıyorum. Başkasının kaybetmesini beklemeyiz. Ancak dönüp bakıyorum Hekimoğlu maçının ilk yarısı ve Urfaspor maçında doksan dakika tüm umutlarımı kaybediyorum. Tek umut ışığım ise çıkış dönemindeki performansı yeniden yakalamak.

Başkan Fatih Özcan’ın maç sonu ilk mesajındaki sitem ardından gelen mesajlardaki ise umut veren  düşüncelerini gerçekleştirmesini diliyorum. Başkan zoru sever doğru ancak bu kez çok zor olduğunu düşünüyorum. Umarım bu zoru kolaya çevirmeyi başarır.

Bölgesel Amatör Lig’de sezon bir kez daha ertelendi. Bu kez kulüplere ligin başlama tarihi açıklandı ardından ertelendi. Çalışmalara başlayan kamplar yapan kulüpler yaptıkları masrafların ardından yeniden gelen bir ayı aşkın erteleme haklı olarak büyük tepki aldı. Yaşadığımız süreçte fazla bir şansımızın olmadığını düşünüyorum. Bu kararın BAL takımlarına ekonomik olarak getiriside olabileceğini düşünüyorum. Mayıs sonunda profesyonel ligler bitmiş olacak. Futbol Federasyonu ile Spor Toto Genel Müdürlüğü yapacağı bir çalışma ile BALmaçlarını Spor Toto’ya alarak kulüplerin bu mağduriyetini biraz olsun katkı verecek ekonomik katkı sağlayabilir. BAL kulüp temsilcilerinin bu konuda girişim yapmasının çok daha doğru olacağını düşünüyorum.

Güreş’de aylar sonra yapılan müsabakalarda grekoromende Sungurlu, serbest stilde ise İskilip Belediyespor ile gülen yüzümüz, yıldızlar kategorisinde ise Çorum Belediyesi Gençlikspor ile mutluluğumuz devam etti. Çorum güreşinin gelişimi için çok daha iyi organize olmamız gerektiğini düşünüyorum. Malzeme mevcut ancak bunu işlemek onun içinde iyi organize gerekiyor.