HALİL ÖZTÜRK
Çorum Belediyespor’un futbol branşının isim değişikliğine Futbol Federasyonu’ndan onay çıkmadı. Fatih Özcan başkanlığındaki Çorum Belediyespor yönetimi kulübü şirketleştirmek ve ismin tüm Çorumlular tarafından kabul edilir olması için olağanüstü genel kurul yaparak üyelerden yetki istemişti.
Bu yetkiyi alan Çorum Belediyespor Yönetimi Futbol Federasyonu ile görüşerek kulübün isminin Çorum FK olarak onaylanması için gerekli evrak ve belgeleri alarak teslim etmişti.

Futbol Federasyonu’nun cuma akşamı Kıbrıs’da yapılan Yönetim Kurulu toplantısında yapılan görüşmeler sonunda Çorum Belediyespor’un isminin Çorum FK olarak değiştirilmesine onay çıkmadı. Buna gerekçe olarak ise Çorumspor’un halen aktif bir kulüp olarak durması gösterildi.

Federasyon Yönetim Kurulunun bu kararından sonra Çorum Belediyespor Yönetimi yeniden harekete geçti. Federasyon ile temasa geçen yönetim sorunu çözmek ve yapılması gerekenleri görüşmek üzere bugüne randevu aldı. Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinden bazılarının bugün İstanbul’da Futbol Federasyonu yetkilileri ile görüşerek sorunu yeniden çözmek için gerekenler hakkında bilgi alacaklar.

Başkan Fatih Özcan bugün yapılacak olan görüşmelerin ardından isim değişikliği konusundaki yeni yol haritası konusunda karar vereceği öğrenildi.