HALİLÖZTÜRK
Yeni Çorumspor ligin son maçında sahasında ligde kalmak için mücadele eden Adliyespor’a henüz ilk dakikada yediği golle 1-0 mağlup oldu. Kırmızı Siyahlı takım bu mağlubiyet ile play-off yarı finalinde Kocaelispor ile eşleşirken Adliyespor ise ligde kalmayı başardı.

Teknik Direktör Bahri Kaya söylediği gibi maça rotasyonlu bir kadro ile çıktı. Kaleye genç Onur geçerkensvunmanın sağında Ertuğrul savunmanın göbeğinde ise Osman Bodurve Batuhan ikilisi
 ilk kez forma giyerken sol kanatta da Ferdi çok uzun bir aradan sonra ilk kez forma giyen isim oldu. Orta sahada Kaan ve Muhammed Çoban forma giyerken önlerinde Mikail, Kaan ve Volkan en önde ise Barış forma giydi.

Kırmızı Siyahlı takım henüz   1. dakikada savunmada Osman’ın büyük hatası sonucunda gelen golle Adliyespor maça adeta 1-0 önde başladı. Golden sonra Yeni Çorumspor gerek savunmada gerekse orta sahada inanılmaz pas hataları yapınca ilk yarıda rakip kaleye gitmekte zorlandı. Pozisyon bulamayan kırmızı siyahlı takımda ikinci yarıya başlarken Batuhan’ınyerine mücahit  Haktan girdi ve savunmanıngöbeğine Ertuğrul geçti sağ kanada ise Muhammed Çoban geçti.
İkinci yarıda daha çok topa sahip olan Yeni Çorumspor’da hücum hattında görev yapan Kerem, Volkan ve Mikail bir türlü beklenen üretkenliği gösteremezkenkırmızı siyahlı takım taraftar desteğide olmayınca sahadan 1-0 mağlup ayrılarak ligi puansız tamamladı ve beşinci olarak playoff’a yükseldi.

Karşılaşmanın ilk yarının son bölümüne gelen Vali Mustafa Çiftçi ikinci yarıda gelen Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ile Yeni Çorumspor Başkanı Fatih Özcan ile oynamayan futbolcular, futbolcu yakınları ile görevliler izlediler.

MAÇTAN DAKİKALAR:
1. dakikada kaleci Onur’un pasında Osman ceza sahası sağ çaprazında topla rakibini geçmek isterken baskı yapan Ali topu kaptı ceza sahasına girdiği anda kaleci Onur’un solundan topu Yeni Çorumspor ağlarına göndererek takımını deplasmanda 1-0 öne geçti.
25. dakikada Salih topla sağ kanattan savunma arkasına sarktı ceza sahası sağında girmeden yerden ortaya çıkardığı topa Ali altıpasta yakın mesafiden  sert vurdu kaleci Onur topu son anda köşedenkornere çeldi.

 İlk yarıyı Adliyespor 1-0 önde tamamladı.

62. dakikada sol kanattan Mikail’in savunma arkasına attığı topla Kerep ceza sahasına girdi kaleci Burak ile karşı karşıya kaldığı anda sert vurdu kaleciden seken topu savunma uzaklaştırdı,

90+4. dakikada sol kanattan Ferdi’nin altı pasa ortasında Barış kafayı vurdu topa kaleciköşeden tokatladı ve beraberlik şansını vermedi.

Editör: Haber Merkezi