HALİL ÖZTÜRK
Ço­rum Be­le­di­yes­por Baş­ka­nı Fa­tih Öz­can, ba­şın­da Ço­rum iba­re­si olan her olu­şu­mun sev­da­lı­sı ol­duk­la­rı­nı ku­lü­bün is­mi­ni Ço­rums­por ola­rak ala­ma­dık­la­rı­nı an­cak Ço­rum Fut­bol Ku­lü­bü AŞ ola­rak onay al­dık­la­rı­nı açık­la­dı.
Baş­kan Öz­can, isim de­ği­şik­li­ği için yö­ne­ti­me yet­ki ve­ril­me­si için dü­zen­le­nen Ola­ğa­nüs­tü  Ge­nel Ku­rul’da ko­nu­şan Baş­kan Fa­tih Öz­can hem isim de­ği­şik­li­ği hak­kın­da hem Pa­yass­por ma­çı hem­de he­def­le­ri ko­nu­sun­da bil­gi­ler ver­di. Baş­kan Ço­rum sev­da­lı­sı bi­ri­si ola­rak tri­bün­ler­den bir Ço­rums­por ta­raf­ta­rı ola­rak Ço­rums­por’un bu­gün 2. Kü­me’de bi­le adı­nın ol­ma­ma­sı ken­di­si gi­bi tüm Ço­rums­por sev­da­lı­la­rı­nı üz­dü­ğü­nü be­lir­ten Öz­can ‘Ço­rums­por Baş­ka­nı Ru­mi Is­pa­nak ile de­fa­lar­ca gö­rüş­me­miz ol­du.

‘ÇORUMSPOR İSMİNİ ALAMADIK’

Ona ku­lü­bün is­mi­ni de­ğiş­tir­me­si­ni Ço­rums­por is­mi­ni al­mak is­te­ği­mi­zi ilet­tik. Ken­di­si geç­miş dö­nem borç­la­rı­nı kay­bet­tik­le­ri­ni an­lat­tı so­nuç­ta an­laş­ma­yı ka­bul et­me­di. Bu borç­la­rı ya­pan biz­ler de­ği­liz­ki biz öde­ye­lim. Ben sa­de­ce is­mi­ni ala­cak­tık an­cak bir an­da Di­ri­liş adı al­tın­da bir ça­lış­ma baş­lat­tı­lar. Ken­di­le­ri­ne ba­şa­rı­lar di­li­yo­rum ve Ço­rums­por sev­da­lı­sı ola­rak ken­di­le­ri­ne des­tek sö­zü ve­ri­yo­rum. Mad­di ve ma­ne­vi elim­den ge­len des­te­ği ve­re­ce­ğim, ay­rı­ca pi­lot ta­kım ola­rak­ta kat­kı ve­ri­riz. Bi­zim için as­lo­lan Ço­rums­por is­mi­nin ya­şa­ma­sı han­gi lig­de ol­du­ğu önem­li de­ğil.
Ço­rums­por is­mi­ni ala­ma­yın­ca ara­yış­la­rı­mız so­nu­cun­da Mil­let­ve­ki­li­miz Ah­met Sa­mi Cey­lan ile bir­lik­te Fe­de­ras­yon’a de­fa­lar­ca gi­de­rek Ço­rum Fut­bol Ku­lü­bü Ya­tı­rım­la­rı AŞ ola­rak ona­yı­nı al­dık. Ger­çek­ten bu sü­reç için­de ge­ce­si­ni gün­dü­zü­ne ka­ta­rak bi­zim­le olan Ah­met Sa­mi Cey­lan ve­ki­li­mi­ze çok te­şek­kür edi­yo­rum.

‘ÇORUM’UN TÜMÜNÜKUCAKLAYACAĞIZ’

Bi­zim bu de­ği­şim­de­ki ama­cı­mız şeh­rin bir­leş­ti­ri­ci bü­tün­leş­ti­ri­ci bir ku­ru­mu­nu si­ya­set­ten uzak­laş­tır­mak. Ne ka­dar si­ya­set yok de­se­niz­de so­nuç­ta in­san­lar fark­lı yo­rum­lu­yor­lar. Biz­ler yö­ne­ti­me ta­lip ola­rak si­vil­leş­me­nin önü­nü aç­tık bu­gün­de isim de­ği­şik­li­ği ile si­ya­set­ten kur­ta­ra­ca­ğız. Ço­ru­mun tü­mü­nün ku­cak­la­ya­ca­ğı ken­di ayak­la­rı üze­rin­de du­ran kim­se­ye muh­taç ol­ma­yan bir ku­lüp ya­pı­sı­na ha­li­ne ge­ti­re­ce­ğiz. Tür­ki­ye’de ör­nek­le­ri say­mak­la bit­mez.

‘KURUMSAL BİR YAPIYA KAVUŞACAĞIZ’

Bu de­ği­şi­min ar­dın­dan ise ku­lü­bü sa­bit ge­lir kay­nak­la­rı­nı ka­vuş­tur­mak için Mil­let­ve­ki­li­miz Ah­met Sa­mi Cey­lan, İl Baş­ka­nı­mız Meh­met Ka­ra­dağ, Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız ve Ku­lüp Onur­sal Baş­ka­nı­mız Ze­ki Gül ile gö­rüş­me­ler yap­tık ve pro­je­ler ha­zır­la­dık. Önü­müz­de­ki gün­ler­de bu pro­je­le­ri ha­ya­ta ge­çir­di­ği­miz tak­dir­de bu şeh­rin ve ku­lü­bün ye­ri­nin en az 1. lig ol­du­ğu­na ina­nı­yo­rum. Sü­per li­gi bi­le ha­yal ola­rak gö­rü­yo­rum.

‘BİZİ SAHA SONUÇLARINA GÖREYARGILAMYIN’

Siz­ler­den is­te­ğim bi­zi sa­ha so­nuç­la­rı­na gö­re yar­gı­la­ma­yın. Sa­ha­da­ki so­nuç­lar mut­la­ka ge­le­cek­tir bun­dan emin ola­bi­lir­si­niz. Biz bir yan­dan sa­ha­da doğ­ru şey­ler ya­par­ken ku­lü­bü­mü­zü­de sağ­lam bir ya­pı­ya ka­vuş­tur­mak için ça­lı­şa­ca­ğız. Şun­dan emin ola­bi­lir­si­niz bu işi be­ce­re­mez isek şe­re­fi­miz­le çe­kip git­me­yi­de bi­li­riz. Söz­le­ri­ne ‘Şam­pi­yon Ço­rums­por’ slo­ga­nı­mız­la son ver­mek is­ti­yo­rum’ de­di.

Editör: Haber Merkezi