HA­LİL ÖZ­TÜRK
Ço­rum Be­le­di­yes­por, Ha­li­de Edip Adı­vars­por dep­las­ma­nın­da üs­tün oy­na­ma­sı­na kar­şın gol bu­la­ma­dı­ğı maç­ta fi­rik­ten ye­di­ği go­le Ya­kup Al­kan’ın ka­fa go­lü ile ce­vap ver­di ve sa­ha­dan 1-1 be­ra­be­re ay­rı­la­rak bu se­zon ilk dep­las­man pu­anı­nı al­dı.

Bun­dan ön­ce­ki haf­ta­lar­da iki­si lig­de bi­ri­si ku­pa­da üç maç­tan da 1-0 mağ­lup ay­rı­lan Ço­rum Be­le­di­yes­por, Ha­li­de Edip Adı­vars­por dep­las­ma­nı­na ilk dış sa­ha ga­li­bi­yet se­vin­ci­ni ya­şa­mak için çık­tı­lar. Tek­nik Di­rek­tör Meh­met Au­ra­lio ra­ki­bi önü­de iki ka­nat­ta Mi­ka­il ve Fah­ri Eren’e for­ma ve­rir­ken di­ğer böl­ge­ler­de bek­le­nen isim­ler for­ma giy­di­ler.

Ra­ki­bi önün­de ta­raf­tar des­te­ği­ni­de ar­ka­sı­na alan kır­mı­zı si­yah­lı ta­kım to­pa da­ha çok sa­hip ol­ma­sı­na kar­şın hü­cum­da faz­la üret­ken ola­ma­dı. To­pu ra­kip alan­da tu­tan Ço­rum Be­le­di­yes­por po­zis­yon bul­mak­ta zor­lan­dı ra­ki­bi­ne ilk ya­rı­yı po­zis­yon ver­me­den 0-0 be­ra­ber­lik­le ta­mam­la­dı.

İkin­ci ya­rı­da da et­ki­li baş­la­yan Ço­rum Be­le­di­yes­por 54. da­ki­ka­da fri­kik­ten ye­di­ği gol­le ra­ki­bi önün­de 1-0 mağ­lup du­ru­ma düş­tü. Bu da­ki­ka­dan son­ra tüm hat­la­rı ile yük­le­nen kır­mı­zı si­yah­lı ta­kım 70. da­ki­ka­da Ya­kup Al­kan’ın ka­fa­sın­dan ge­len gol­le sko­ru 1-1 yap­tı.

Bu gol­den üç da­ki­ka­da son­ra ev sa­hi­bi ta­kım­dan go­lü atan Em­re di­rek kır­mı­zı kart gö­re­rek ta­kı­mı­nı on ki­şi bı­rak­tı. Ka­lan bö­lüm­de ise ev sa­hi­bi ta­kım sko­ru ko­ru­mak için oyu­nu so­ğut­ma ça­ba­sı­na gir­di ve bun­da da ba­şa­rı­lı ol­du. Kır­mı­zı Si­yah­lı ta­kım 26 da­ki­ka ra­ki­bi­nin on ki­şi oy­na­dı­ğı bö­lüm­ler­de po­zis­yon üre­te­me­den ta­mam­la­dı.
Kır­mı­zı Si­yah­lı ta­kım fut­bol ola­rak ön­ce­ki maç­la­ra gö­re da­ha iyi bir gö­rün­tü ver­me­si kar­şın hü­cum hat­tın­da is­te­ni­len per­for­man­sı gös­te­re­me­di. Ço­rum Be­le­di­yes­por’un bu maç­ta sa­vun­ma­da ise ra­ki­bi­ne po­zis­yon ver­me­me­si ar­tı ola­rak de­ğer­len­di­ril­di.

Ma­çı Ço­rum Be­le­di­yes­por Baş­ka­nı Fa­tih Öz­can, 2. Baş­kan Mus­ta­fa Şe­ker ile Baş­kan Yar­dım­cı­la­rı Ha­mit Işık ve Mus­ta­fa Al­tun­ka­ya ile bir­lik­te Ço­rum’dan gi­den ve İs­tan­bul’da otu­ran yak­la­şık 500 ka­dar Ço­rum­lu fut­bol se­ver ile 100 ka­dar Ha­li­de Edip Adı­vars­por ta­raf­ta­rı iz­le­di.
 

MAÇ­TAN DA­Kİ­KA­LAR:
11. da­ki­ka­da sol ka­nat­tan ge­li­şen Ço­rum Be­le­di­yes­por ata­ğın­da Eş­ref or­ta­la­dı pe­nal­tı nok­ta­sı üze­rin­de Ya­kup top­la bu­luş­tu ka­le­ci ile kar­şı kar­şı­ya po­zis­yon­da vu­ru­şun­da top yan di­re­ğin di­bin­den az fark­la au­ta git­ti.
22. da­ki­ka­da sağ çap­raz­da top­la bu­lu­şan Ya­kup ra­ki­bin­den sıy­rıl­dık­tan son­ra kö­şe­ye sert vur­du ka­le­ci Et­hem to­pa kö­şe­de sa­hip ol­du.
44. da­ki­ka­da Ço­rum Be­le­di­yes­por go­le çok yak­laş­tı. Sağ ka­nat­tan ge­li­şen atak­ta Er­tuğ­rul ile­ri çık­tı ce­za sa­ha­sın­da ar­ka di­re­ğe or­ta­sın­da Ke­rem mü­sa­it du­rum­da ka­fa­yı vur­du to­pu üst­ten au­ta gön­der­di.
İlk ya­rı ta­kım­la­rın ça­ba­sı so­nuç ver­me­di ve dev­re 0-0 be­ra­ber­lik­le so­na er­di.
51. da­ki­ka­da Ço­rum Be­le­di­yes­por mut­lak bir po­zis­yon­dan ya­rar­la­na­ma­dı. Sol ka­nat­tan Fah­ri Eren’in or­ta­sın­da Mi­ka­il pe­nal­tı nok­ta­sı ha­fif çap­ra­zın­da ka­le­ci Et­hem ile kar­şı kar­şı­ya kal­dı­ğı an­da yer­den sert vur­du top di­re­ğin di­bin­dan au­ta git­ti.
54. da­ki­ka­da ev sa­hi­bi ta­kım be­ra­ber­lik go­lü­nü bul­du. Bu da­ki­ka­da ce­za ya­yı­nın dı­şın­dan fri­kik atı­şı ka­za­nan Ha­li­de Edip Adı­vars­por’da to­pun ba­şı­na ge­çen Em­re ba­ra­jın ka­pat­tı­ğı kö­şe­den to­pu Ço­rum Be­le­di­yes­por ağ­la­rı­na gön­de­re­rek ta­kı­mı­nı 1-0 öne ge­çi­ren go­lü at­tı.
70. da­ki­ka­da Ço­rum Be­le­di­yes­por be­ra­ber­lik go­lü­nü bul­du. Sağ ka­nat­tan ka­za­nı­lan kor­ner atı­şın­da Er­tuğ­rul ile Em­rah pas­laş­tı, Em­rah’ın ar­ka di­re­ğe or­ta­sın­da Ya­kup iyi yük­sel­di ka­fa­yı vur­du di­re­ğe çar­pan top ka­le­ci Et­hem’e çarp­tı ve çiz­gi­yi geç­ti ma­çın ha­ke­mi ge­cik­me­li­de ol­sa go­lü ver­di ve skor 1-1 ol­du.

Editör: Haber Merkezi