HALİL ÖZTÜRK
Kastamonu’da dün başlayan Okullu Yıldızlar Hentbol Grup birinciliğinde Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu ilk maçında Yozgat Cumhuriyet Ortaokulu’nu 22-11 yenerek gruba galibiyet ile başladı.


Kızlarda sekiz takım iki grupta mücadele ediyor. Çorum Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu A grubunda Yozgat Cumhuriyet, Çankırı Mareşal Çakmak ve İstanbul Orhan Sinan Hamzaoğlu Ortaokulu ile birlikte yer aldı.


Dün ilk maçında Yozgat Cumhuriyet Ortaokulu ile karşılaşan Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu antrenör Taner Adıkdı yönetiminde Selin, Gizem, Nilsu, Yaren, Sümbül, Berfin, Irmak, Nehir, M. Nehir, Aleyna, Ceyda, Aylin, Ilgın ve Eylül’lü kadrosu ile mücadele etti.


Rakibi önünde ilk dakikadan itibaren etkili bir oyun ortaya koyan Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu rakibini 22-11 yenerek iyi bir başlangıç yaptı. Bu galibiyetle kuşkusuz en büyük pay sahibi takımının  13 golüne imza atan Gizem oldu.


Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu grubundaki ikinci maçında bugün saat 09.30’da Çankırı Mareşal Çakmak ile son maçında ise yarın saat 17.00’de İstanbul Orhan Sinan Hamzaoğlu Ortaokulu ile karşılaşacak. Grupta birinci olanlan direk yarı final grubuna yükselirken ikinciler bir maç yapacak ve kazanan takım yarı final grubu biletini alacak.
 

Merkez YBO gitmedi
Öte yandan Yıldız erkekler hentbolda şampiyonluğu kazanan Merkez YBO takımı grup maçlarına gitmedi. Şampiyonluğu kazanan takımın gruba gitmemesi halinde erken bildirmesi halinde ikinci olan takımın gruplara gitme şansı bu bildirim yapılmadığı için olmadı. Grupta erkeklerde Çorum temsilcisi mücadele etmiyor.