HALİL ÖZTÜRK
Romanya’da dün sona eren Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda milli mayoyu giyen ikinci Çorumlu Emrah Kuş da bronz madalya kazandı. 82 kiloda milli mayoyu giyen Emrah Kuş bronz madalya maçında Alman rakibini 2-1 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Emrah Kuş ilk turda Hırvatistan’lı rakibi Filip Sacic’i 7-5 yenerek ikinci tura yükseldi. Çeyrek final maçında Macar Peter Nagy’yi zorlu bir mücadele sonunda 2-1 yenen milli güreşçimiz Emrah Kuş yarı finale yükseldi.

Yarı final maçında Danimarka’lı Rajbek Alvievich önünde çok zorlu bir mücadele sonunda maç 5-5 beraberlikle sona erdi. Son puanı aldığı için galip ilan edilmesi gereken Emrah Kuş’a maçın hakemleri bir ihtar verdiler maçıda Macar rakibini galip ilan ettiler.
Bu mağlubiyetin üzerine bronz madalya maçı için mindere çıkan Emrah Kuş dün gece Alman Hannes Wagner ile karşılaştı. Maçın ilk devresini rakibine pasiviteden bir puan alan Emrah Kuş 1-0 önde tamamladı. İkinci devrede de alman güreşçiye pasiviteden ikinci ihtar verildi milli güreşçi iki ihtarda da yerde puan alamadı.

Maçın son yarım dakikası içinde bir pasivite ihtarıda Emrah Kuş’a verildi ve maçı 2-1 kazanan Emrah Kuş Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Serbest stil 86 kiloda milli mayoyu giyen diğer Çorumlu güreşci Fatih Erdin de sıkletinde üçüncü olarak bronz madalya kazanmıştı.

Editör: Haber Merkezi