HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor ligin 32. hafta maçında yarın Cizrespor deplasmanında üç puan arayacak. Ligde play-off yolunda büyük avantaj yakalayan kırmızı siyahlı takımda hedef kalan üç maçıda kazanarak play-off potasında ilk maçı deplasmanda oynama avantajını ele geçirmek.
Geçtiğimiz hafta sonu grup lideri Bayburtspor’u 1-0 yenerek play-off yolunda büyük bir avantaj yakalayan Yeni Çorumspor’da şimdiki hedef ligi ikinci veya üçüncü bitirerek play-off’da ikinci maçı evinde oynamak. Bu amaçla Cizrespor maçını kazanmak isteyen Yeni Çorumspor’da sakat futbolcular Muhammet Fettahoğlu ve Volkan yarınki maçta forma giyemeyecek.
Ev sahibi Cizrespor ise ateş hattından kurtulmak için sahasındaki bu maçı kazanmak istiyor. Geçtiğimiz hafta sahasında Halide Edip Adıvarspor ile 2-2 berabere kalarak altın değerinde iki puan kaybeden Cizrespor Yeni Çorumspor maçını kazanarak ateş hattından çıkmak amacında.
Ev sahibi Cizrespor’da sarı kart cezalısı Burak Koçer ile üç maç ceza alan geçtiğimiz sezon Yeni Çorumspor formasını giyen Emre Yüksektepe yarınki maçta forma giyemeyecek.
Cizrespor’a PFDK tarafından bir maç seyircisiz oynama cezası nedeni ile yarınki maçta ev sahibi takım bu avantajını kullanamayacak. Yeni Çorumspor bu avantajı iyi kullanarak galip gelip play-off potasında çıkışını sürdürmek amacında.
İki takımı olduğu kadar grupta gerek play-off gerekse ligde kalma mücadelesi veren takımlarıda yakından ilgilendiren bu maçta Rize bölgesi genç ve başarılı hakemi Muhammet Ali Metoğlu yönetecek.
Yeni Çorumspor’da kafile dün sabah saatlerinde yola çıktı ve akşam saatlerinde Diyarkakır’da otele yerleşti. Kırmızı Siyahlı takım bugün Diyarbakır’da yapacağı ter idmanının ardından karayolu ile Cizre’ye geçecek. Cizre’de kalacağı otele yerleşecek olan kırmızı siyahlı takım maçın ardından ise yine karayolu ile Çorum’a dönecek.


‘Tek düşüncemiz galibiyet’


Teknik Direktör Bahri Kaya yarın oynayacakları Cizrespor maçının çok zor geçeceğini ancak hem play-off sıralamasında avantaj yakalamak hemde deplasmanda kazanma öz güvenini almak için sahaya mutlak üç puan için çıkacaklarını söyledi.

Maçın hazırlıklarını tamamladıklarını ve iki günlük uzun bir yolculuk yapacaklarını belirten Kaya ‘Bir geceyi Diyarbakır’da geçireceğiz bu gün yapacağımız ter idmanından sonra Cizre’ye geçerek burda maç saatini bekleyeceğiz.

Takım olarak iç saha performansımız ile bu noktaya geldik. Ancak play-off maçları öncesinde deplasman karnemizide iyileştirmek ve takımın deplasmanda kazanma öz güvenini bulmasını sağlamak açısından Cizrespor maçına mutlak kazanmak için çıkacağız.

Geçtiğimiz hafta sonu çok ağır bir müsabaka oynadık. İki arkadaşımız sakatlıkları nedeni ile yok ancak yerine oynayanlar gerekeni yapacaklarından eminim. Böyle atmosferi yüksek maçlar oynamamız play-off maçları öncesinde bizim için çok iyi bir deneme olacaktır. Hafta içinde futbolcularımın performansı ve pozitiv ivme kazanmaları beni çok daha fazla umutlandırıyor. İnanıyorumki üç puanla dönerek şehrimizi ve taraftarlarımıza galibiyet armağan edeceğiz’ dedi.
 

‘Artık seyircisiz maç oynamak istemiyoruz’
Tecrübeli teknik adam Bayburtspor maçında yaşananlara gelen bir maçlık cezaya ise üzülmek ile sevinmek arasında kaldıklarını söyledi. Bahri Kaya iç saha performanslarının ortada olduğunu bunda taraftarın etkisinin büyük olduğunu belirterek ‘Biz içerde hiç bir maçımızı seyircisiz oynamak istemiyoruz çünki bir kişi eksik oluyoruz.
Aldığımız bir maç cezayı kötünün iyisi olarak görüyoruz. Bu cezayı ikiye çıkarsalardı ve play-off maçınıda seyirci desteğinden yoksun olarak oynamak zorunda kalacaktık. O pet şişelerden birisi hakeme çarpsaydı acaba ne olurdu. Tekrar ediyorum biz artık seyircisiz maç oynamak istemiyoruz. İnşallah bu son seyircisiz cezamız olur. Taraftarlarımızla bir bütünüz ve içlerinden taşkınlık yapanlara diğer taraftarlarımızın engel olması ve bir daha böyle cezalar almamazı neden olacak olayların olmaması en büyük isteğimiz ve dileğimiz’ dedi.

Editör: Haber Merkezi