HALİL ÖZTÜRK
Fatih Erdin bu hafta sonunda da Rusya’da Dünya Kupasında mindere çıkacak. Zorlu Avrupa Şampiyonasının ardından geçtiğimiz hafta Uluslararası Turnuva’da milli mayoyu giyen ve yarı final maçına sakatlığı nedeni ile çıkmayan Fatih Erdin Dünya Şampiyonası öncesinde bu kezde Dünya Kupası’nda 86 kiloda milli mayuyo giyecek.


Rusya’da bugün başlayacak ve pazar günü sona erecek Dünya Kupası’nda Türkiye, ev sahibi Rusya, Küba ve Japonya ile ile grup liderliği için karşı karşıya gelecek. Diğer grupta ise İran,ABD, Moğolistan ve Gürcistan takımları karşılaşacak. Gruplarını ilk sırada tamamlayan takımlar dünya kupasında şampiyon olmak için mindere çıkacak. Grup ikincileri üçüncülük, grup üçüncüleri ise beşinci olmak için mücadele edecekler.


Şampiyonada mücadele edecek milli takımda en tecrübeli isim 86 kiloda Fatih Erdin. Diğer milli mayoyu giyecek isimler ise genç güreşçilerden oluşuyor. Serbest güreş milli takım teknik direktörü Isak Irbaikhanov hareket öncesinde yaptığı açıklamada dünya kupasına iddialı bir şekilde gittiklerini belirterek ‘Avrupa ve dünya şampiyonasında forma giyecek Fatih Erdin dışında gelecek vadeden genç bir kadroyla mücadele edeceğiz. Burada forma giyecek olan gençler kendilerini gösterme şansını elde edecekler’ dedi.