HA­LİL ÖZ­TÜRK
Ço­rum Vo­ley­bol’ü son yıl­lar­da bü­yük bir ge­li­şim gös­te­ri­yor. Ta­ri­hin­de ilk kez vo­ley­bol lig­le­rin­de dört ta­kı­mı­mız mü­ca­de­le ede­cek. Bu haf­ta so­nu oy­na­na­cak 1. lig maç­la­rı ile baş­la­ya­cak Vo­ley­bol Li­gin­de mü­ca­de­le ede­cek Ço­rum ta­kım­la­rı ile bir­lik­te alt ya­pı­da ça­lış­ma ya­pan ku­lüp tem­sil­ci­le­ri Vo­ley­bol İl Tem­sil­ci­li­ği ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen ye­mek­te bir ara­ya gel­di­ler.

İkin­ci Ba­har Lo­kan­ta­sı’nda dü­zen­le­nen ye­me­ğe Genç­lik Hiz­met­le­ri ve Spor İl Mü­dü­rü Ha­şim Eğer, Vo­ley­bol İl Tem­sil­ci­si Mah­mut Uy­sal, Ço­rum Be­le­di­ye Spor Mü­dü­rü ve Ço­rum Be­le­di­ye­si Genç­liks­por Baş­ka­nı Na­dir So­lak ve ta­kı­mın tek­nik he­ye­ti, BE­DER Baş­ka­nı Ba­ki Ay­gün ve yö­ne­tim ku­ru­lu üye­le­ri, Ço­rum Vo­ley­bol Baş­ka­nı Ali Hay­dar Te­ke ve Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ce­sur Ak­can, Sun­gur­lu Be­le­di­yes­por Vo­ley­bol So­rum­lu­su Mus­ta­fa Öz­de­mir, Os­man­cık Be­le­di­yes­por Ge­nel Kap­ta­nı Gök­han Kent ve an­tre­nör Ümit Gök­göz ile ye­ni ku­ru­lan TED Ko­le­jis­por vo­ley­bol so­rum­lu­la­rı ile bir­lik­te vo­ley­bol klas­man ha­kem­le­ri Hü­se­yin Kam­ber, Ha­san Ol­gun, Tur­gut Yıl­dı­rım, Ha­san Öz­türk ka­tıl­dı­lar.

Ye­me­ğin ar­dın­dan ise soh­bet kıs­mın­da ilk ola­rak Vo­ley­bol İl Tem­sil­ci­si Mah­mut Uy­sal ko­nuş­tu, Uy­sal, Ço­rum ola­rak bu yıl dört ta­kım­la lig­de mü­ca­de­le et­me­nin hak­lı gu­ru­ru­nu ya­şa­dık­la­rı­nı bu amaç­la hem ca­mi­ayı bir ara­ya ge­tir­mek hem­de da­ha iyi na­sıl ya­pa­rı­zın ara­yı­şı için­de ol­duk­la­rı­nı söy­le­di. Ku­lüp­le­re ye­ni se­zon­la il­gi­li bil­gi­ler­de ve­ren Uy­sal lig­ler­de mü­ca­de­le ede­cek tüm ta­kım­la­ra ba­şa­rı­lı ka­za­sız, be­la­sız, sa­kat­lık­sız bir se­zon di­le­di. Genç­lik Hiz­met­le­ri ve Spor İl Mü­dü­rü Ha­şim Eğer de vo­ley­bol­da el­de edi­len ba­şa­rı­la­rın ve dört ta­kım­la lig­de tem­sil edil­me­nin hak­lı gu­ru­ru­nu ya­şa­dık­la­rı­nı söy­le­di. Ye­ni se­zon­da tüm ku­lüp­le­re ba­şa­rı­lar di­le­yen Ha­şim Eğer fır­sat bul­duk­ça maç­la­rı­nı­da iz­le­me­ye ça­lı­şa­cak­la­rı­nı be­lir­te­rek ku­lüp­le­rin te­sis­ler­de ya­şa­ya­cak­la­rı ola­sı so­run­lar­da el­le­rin­den ge­len kat­kı­yı ve­re­cek­le­ri­ni be­lirt­ti. Da­ha son­ra ku­lüp tem­sil­ci­le­ri kı­sa bi­rer ko­nuş­ma yap­tı­lar ve ta­lep­le­ri­ni di­le ge­tir­di­ler. 

So­lak ‘Ha­kem­le­ri­mi­zi ve spor­cu­la­rı bir ara­ya ge­ti­re­lim’
İlk ola­rak ko­nu­şan Ço­rum Be­le­di­ye­si Genç­liks­por Baş­ka­nı Na­dir So­lak ön­ce­lik­le böy­le bir bir­lik­te­li­ğe im­kan sağ­la­dı­ğı için Vo­ley­bol İl Tem­sil­ci­si­ne te­şek­kür et­ti. Bu tür bir­lik­te­lik­le­rin spor­cu ve ku­lüp­ler ara­sın­da­ki ola­sı olum­suz­luk­la­rı or­ta­dan kal­dı­ra­ca­ğı­nı be­lir­ten So­lak ‘Ha­kem ar­ka­daş­lar an­tren­man maç­la­rı­mı­zı yö­net­sin­ler spor­cu­la­rı­mız ile soh­bet ede­rek ara­la­rın­da­ki so­ğuk­lu­ğu or­ta­dan kal­dır­sın­lar. Ço­rum vo­ley­bo­lü­nü gel­di­ği nok­ta ola­rak ye­ter­li gör­me­yip da­ha iyi­yi ara­mak zo­run­da­yız’ de­di. So­lak bu tür bir­lik­te­lik­le­rin de­vam et­me­si ge­rek­ti­ği­ni be­lir­te­ren uy­gun gö­rü­len bir ta­rih­te Ço­rum Be­le­di­ye­si Genç­liks­por ola­rak ikin­ci bir­lik­te­li­ğe ev sa­hip­li­ği yap­ma­ya ta­lip ol­duk­la­rı­nı söy­le­di.

Ak­can ‘Sa­lon ze­mi­ni çok kay­gan’
Ço­rum Vo­ley­bol adı­na ko­nu­şan Ce­sur Ak­can ise se­zon ba­şın­da böy­le bir top­lan­tı­nın dü­zen­len­me­sin­den do­la­yı te­şek­kür et­ti. Ço­rum vo­ley­bo­lü­nün ge­li­şi­mi­ni de­vam et­tir­me­si için lig­ler­de mü­ca­de­le et­me­nin öne­mi­ne dik­kat çe­ken Ak­can, Ata­türk Spor Sa­lo­nu ze­mi­nin­de hiç bir ayak­ka­bı ile spor yap­ma­nın im­kan­sı ha­le gel­di­ği­ni ve çok kay­gan ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek İl Mü­dü­rü Ha­şim Eğer’den bu ko­nu­da des­tek is­te­di. Eğer’de ilk kez bu so­ru­nu duy­du­ğu­nu ve ya­pıl­ma­sı ge­re­ke­ni en kı­sa sü­re­de ya­pa­cak­la­rı­nı söy­le­di.
Kent ‘Alt ya­pı maç­la­rı il­çe­ler­de de oy­nan­sın’
Os­man­cık Be­le­di­yes­por Ge­nel Kap­ta­nı Gök­han Kent de Ço­rum’u tem­sil ede­cek tüm ku­lüp­le­re ba­şa­rı­lar di­le­di. Kent, özel­lik­le alt ya­pı ka­te­go­ri­le­rin­de oy­na­nan mü­sa­ba­ka­la­rın dep­las­man­lı ol­ma­sı­nı Os­man­cık’lı ve­li­le­rin­de ço­cuk­la­rı­nı iz­le­mek is­te­di­ği­ni be­lir­te­rek plan­la­ma­da bu­na dik­kat edil­me­si­ni is­te­di.
Öz­de­mir ‘İl­gi­siz­lik üzü­yor’


Sun­gur­lu Be­le­di­yes­por Vo­ley­bol So­rum­lu­su Mus­ta­fa Öz­de­mir ise ko­nuş­ma­sın­da il­gi­siz­lik­ten ya­kın­dı. Öz­de­mir, Ço­rum’u 1. lig­de tem­sil et­me hak­kı ka­zan­dık­la­rı­nı an­cak Ço­rum’dan mül­ki amir­ler­den, spor bir­lik­le­rin­den ku­ru bir kut­la­ma bi­le al­ma­dık­la­rı­nı be­lir­te­rek lig­ler­de ta­kı­mın is­mi­nin Ço­rum Sun­gur­lu ol­du­ğu­nu ha­tır­lat­tı. Öz­de­mir ay­rı­ca özel­lik­le alt ya­pı ka­ta­go­ri­le­rin­de vo­ley­bol­da de­re­ce­ye gi­ren spor­cu­la­ra ma­dal­ya ve­ril­me­si­nin ço­cuk­la­rın özen­di­ril­me­si ve he­ves­len­di­ril­me­si için öne­mi­ne dik­kat çek­ti bu ko­nu­da İl Mü­dü­rü Eğer’den ta­lep­te bu­lun­du. Ha­şim Eğer ise fer­di branş­lar­da ma­dal­ya ver­dik­le­ri ta­kım spor­la­rın­da top­la­dı­ğın­da ye­kün tut­tu­ğu için ol­ma­dı­ğı­nı an­cak bu se­zon­da bu­nu de­ğer­len­di­re­cek­le­ri­ni söy­le­di.

Ay­gün ‘Alt ya­pı­da her za­man ola­ca­ğız’
BE­DER Baş­ka­nı Ba­ki Ay­gün ise böy­le bir bir­lik­te­li­ği sağ­la­yan Vo­ley­bol İl Tem­sil­ci­li­ği­ne te­şek­kür et­ti. Ku­lüp ola­rak 3. lig­de mü­ca­de­le et­tik­le­ri­ni an­cak eko­no­mik ola­rak de­vam et­tir­me­le­ri­nin müm­kün ol­ma­dı­ğı­nı gö­rün­ce alt ya­pı­ya yö­nel­dik­le­ri­ni be­lir­te­rek bun­dan son­ra­ki sü­reç­te alt ya­pı­nın tüm ka­te­go­ri­le­rin­de vo­ley­bol­da ça­lış­ma­la­ra de­vam ede­cek­le­ri­ni söy­le­di. Ay­gün ay­rı­ca lig­ler­de ili­mi­zi tem­sil ede­cek tüm ta­kım­la­ra ba­şa­rı­lar di­le­di.
TED Ko­le­ji Vo­ley­bol An­tre­nö­rü İr­fan Kı­lı­çars­lan ise ye­ni ku­ru­lan bir ku­lüp ola­rak vo­ley­bo­le ye­ni bir ka­tı­lım sağ­la­dık­la­rı­nı ve amaç­la­rı­nın alt ya­pı­dan ye­ni isim­le­ri Ço­rum vo­ley­bo­lü­ne ka­zan­dır­mak ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek lig­ler­de mü­ca­de­le ede­cek tüm ta­kım­la­ra ba­şa­rı­lar di­le­ğin­de bu­lun­du.

Editör: Haber Merkezi