HARUN AKKAYA
Pazar günü sahasında Cizrespor ile karşılaşacak olan Çorum Belediyespor taraftar gruplarından Kırmızı Şimşekler Liderleri Hüseyin Nalcı ve Şevket Yumutkan düzenledikleri basın toplantısı ile şehni takımın etrafında bir bütün olmaya davet ettiler.


Capello Rosso Cafe’de gerçekleştirilen basın toplantısında ilk olarak Kırmızı Şimşekler Tribün liderlerinden Hüseyin Nalcı konuştu. İlk yarının son üç haftası öncesinde camianın birlik ve beraberliğinin her zamankinden daha önemli olduğunu belirten Nalcı ‘Bu sezonda yarıştan kopmamak ve hedefe ulaşmak mücadelemizi sezon sonuna kadar sürdürmek için bu üç haftadayı kayıpsız geçmeliyiz.


Çorum’un menfaatleri doğrultusunda her zaman Çorumspor’un yanında olduk ve olmayada devam edeceğiz.  Bizler takımımıza sevdamızı hiç kaybetmedik ve hep bu bilinçle hareket ettik. Sezon başından buyana yönetim kurulu ile koordineli bir çalışma yaptık. Başkan Fatih Özcan ve yönetim bizlerden desteğini hiç çekmedi kendilerine teşekkür ediyoruz.


Ligde son haftalardaki performans taraftarlar olarak bizleni memnun etmiyor. Biz saha içine girerek teknik taktik konularında konuşacak değiliz o teknik heyetin iyi. Bizlerin istediği sahada futbolcularımızın formanın hakkını vermeleri ve terinin son damlasına karar mücadele etmeleri. Bizler onların sahada ellerinden gelen mücadeleyi vermeleni halinde başarının kendiliğinden geleceğine inanıyoruz.
Son üç maçta alınan mağlubiyetlerin ardından oluşan ve karamsar havayı dağıtmanın yolu birlik ve beraberlikten geçiyor. Bizler bir ve beraber olamadığımız takdirde tepemize binenler daha çok olacaktır. Buradan bütün camiaya sesleniyorum. Eğer başarı istiyorsak bunun en önemli ilacı bir ve beraber olmamızdan geçiyor.


Bizlere neden Kocaeli, Adana Demir ve Sakaryaspor taraftarı gibi değilsiniz diye. Bende diyorumki ‘Buyrun gelin hep birlikte olalım’ Öyle taraftar olmamız için tüm şehrin takımına sevmesi ve sahip çıkması gerekiyor. Bu saydığımız kulüpler deplasman maçlarına 10-15 otobüs taraftar ile gidiyor. Biz ise yönetim tarafından verilen bir otobüsü bile çoğu zaman dolduramıyoruz.


Geçtiğimiz haftalarda ‘10 bin olsun sonu şampiyonluk olsun’ sloganı ile yaptıkları çağrının sonucunda iç saha maçlarında 6-7 bin taraftara ulaştık. Umarım devre arasında yapılacak takviyeler ile yeni stadımızda 10-15 bin taraftarımız önünde şampiyonluğa koşarız. Kimse umutluğa kapılmasın. Geçen sezon aynı grupta mücadele ettiğimiz Tarsun ilk yarı sonunda liderin 13 puan gerisindeydi bugün onlar özlemini çektiğimiz 2. ligde oynuyorlar bunu unutmayalım’ dedi.


Nalcı konuşmasının son bölümünde ise futbolculara seslendi. Bu kadronun kapasitesinin bu olduğuna inanmadığını çok daha iyi olacaklarını bildiklerini belirten Nalcı ‘Bugün yıllar sonra Hızır Ayazlar, Fatih Özdemirler daha eskiye gidersek rahmetli Halıt Kılıç’lar Salihler Namıkları bu şehir konuşuyorsa sizlerde formanın önündeki armanız için oynayın arkasında yazan isimleriniz hatırlansın’ dedi,


Şevket Yumutkan ise gelinen bu noktadan kurtulmak için şehrin bir ve beraber olmasının önemine dikkat çekti. Yumutkan gelinen bu noktada bir sezonun daha boşa gitmemesi için yönetime ve takıma sahip çıkmanın önemini belirterek ‘Şehrin mülki amirlerinden tüm vatandaşlarının inanması ve takımlarına sahip çıkması gerekiyor. Örnekler ortada başka çaremiz yok. Pazar günki Cizrespor maçına tüm Çorumluları bekliyoruz. İlk yarının kalan üç haftasını kayıpsız geçerek ikinci yarıda umutlarımızı taze tutmak istiyoruz. Bunuda hep birlikta başaracağımıza inanıyorum’ dedi.

Editör: Haber Merkezi