Çorum FK Teknik Direktörü takım olarak çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve ikinci yarıya çok daha tecrübeli ve bu ligin takımı olarak başlayacaklarını belirterek şehrin ilgisizliğine sitem etti ve ‘Futbolun iş ve para yapmadığı bir başka şehir düşünemiyorum’ dedi.

Teknik Direktör Bahri Kaya on günlük Antalya kampının ardından Çorum’da dört çalışma yaptıklarını bunun zorlu lig öncesinde eksiklerini gidermek adına son derece önemli çalışmalar olduunu belirterek ‘Hafta başından itibaren rutin maç haftasına giriyoruz.

‘Gol yollarındaki sorunu çözmeye çalıştık’
Devre arası kampını çok iyi değerlendirdiler ve tüm takım fit olarak sezona hazırlar. Sakat ve cezalı futbolcumuz yok ikinci yarıda bunu yaşamak istemiyoruz. Çünki ikinci yarıda çok zorlu bir yarış bizi bekliyor. İkinci yarı için alt yapıdan kadromuza kattığımız gençler ve genç transferler ile güçlendik. Kadromuzun bu ligi götürecek kapasitede ve yeterli olduğunu söylemişti. Sadece gol yollarında sıkıntı yaşıyorduk bunuda iki isim takviye yaparak alternatifli isimler ile kadromuzu güçlendirdik. Bunu çözdüğümüz takdirde ikinci yarı daha iyi yerlere geleliriz. Üçüncü bir kaleci arıyoruz ve şartlar uygun olursa birde kenar oyuncusu alarak transferi bitireceğiz.

‘Basit hatalar yapmayacağız’

Ligin ikinci yarısı karı çamuru ile deplasmanı ile çok zor bir mücadele olacak bu yüzden kadromuzun alternatifli olması gerekiyor. Şu an içinde her mevkide iki oyuncumuz var ve kadro içinde rekabetin olması takımın mücadelesini yukarı çekmek adına son derece önemli. En son Kırklarelispor mağlubiyetinin ardından ardından yaptığımız tasarruflar sevk ve idaredeki uygulamalar ile en olumsuzu yaşadığını ve ikinci yarıda bunu yaşatmayacakları bir döneme giriyoruz.
Basit pozisyon hataları, anlık sinirlenerek gördüğümüz kırmızı kartların ve penaltıların olmadığı bir ikinci yarı olacağını düşünüyorum. İkinci yarıda daha tecrübeliyiz ve işin sonunda nereye varacağımızı biliyoruz. İkinci yarıya daha usta ve bu ligin takımı olarak gireceğiz ve ona göre mücadele edeceğiz.

‘17 maçta da üç puana talibiz’
Konya maçı ile başlayacağımız ikinci yarıdaki 17 karşılaşmada da üç puana tabiliz. Böyle inancı ve hedefi büyük bir başlangıç yapıyoruz. Tabiki bu bizim hedefimiz ve oyuncularımıza gösterdiğimiz öngörümüz. Çok zor bir ikinci yarı olacak ancak ilk yarıdaki gibi alt sıralardaki takımlara karşı puan kaybı yapmamamız gerekiyor bundan herkes emin olsun.

‘Çok sitemliyim’
Bu takıma ilk yarıdaki taraftar ve basın mensuplarının desteğinin aynen süreceğine inanıyorum. Zaten başkanımız dışında maddi destek olmadığını bildiğim için o anlamda çok sitemliyim. Bu takım buralara gelmiş şehir oturuyor yanımızda bir kişi bile yok. Gerçekten Çorum adına üzücü bir durum. Futbolun bu kadar iş yapmadığı başka bir şehir olacağını düşünemiyorum. Bu laflarımın kimlere olduğunu herkes biliyor. Taraftarlarımızın Samsun maçındaki gibi bizim yanımızda olduğunu biliyoruz. Bize destek veren yakın çevremize bu desteği asla eksiltmeden sürdürmelerini bekliyorum’ dedi.

Editör: Haber Merkezi