HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor Teknik Direktörü Bahri Kaya sadece turu geçtiklerini henüz hedefleri olan kupaya uzanmadıklarını belirterek Kocaeli maçını bugün unutup çok daha zorlu geçecek final maçına motive olacaklarını söyledi.

Kaya sözlerine Kocaelispor maçında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Sinan Yıldız’a Allah’tan rahmet ailesi yakınları ve tüm camiaya bağsağlığı diledi. Gece yolda öğrendikleri bu haberin heveslerini kursaklarında bıraktığını belirten Kaya ‘Hiç bir kupa hiç bir şampiyonluk bir insanın canından daha kıymetli değildir’ dedi.

İlk maçın ardından yaptığı açıklamayı hatırlatan tecrübeli teknik adam Bahri Kaya ‘Biz taraftarlarımızın boynu büyük bırakmayacağız demiştim, İki ayaklı maçlarda ilk maçın skoru ile ne tur atlanır nede elenilir. Futbolda düdük çalmadan maç bitmez.

Biz gücümüzü biliyorduk ve turu geçeceğimize inancımız tamdı. Ben turu geçmekten değil 1-0 yakalamanın önemine dikkat çekmiştim. Gerçekten 1-0 öne geçtikten sonra tüm ipler bizim elimize geçti. Rakip kendi içinde sinir harbine girince işimiz dahada kolaylaştı ve sonucunda böyle güzel bir galibiyet alarak finale yükselen takım olduk. Ben öncelikle sahada mücadele eden futbolcularımı bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza canı yürekten kutluyorum’ dedi.
Kaya bu galibiyeti ve finale yükselme sevincini yaşadıklarını ve bugünden itibaren bunu geçmişte bırakarak bugünden itibaren final maçına motive olacaklarını söyledi. Henüz başardıkları bir şey olmadığını bundan beş yıl sonra final oynadı diye kimse hatırlamaz asıl önemli olan şampiyon olmak diyen tecrübeli teknik adam ‘Bizler sezon başı hedefine ulaşmadan başarılı olduk deme şansımız yok.

Bugünden itibaren ayaklarımız yere daha öncesinden sağlam basacak ve final maçına hazırlanacağız.  Serik takımı grubun güçlü ekiplerinden birisi ve şansları % 50 olarak görüyorum. Bizler her maça olduğu gibi final maçınada aynı ciddiyetle hazırlanacağız ve inanıyorumki Çorum’un şampiyonluk hasretine son vereceğiz’ dedi.

Editör: Haber Merkezi