Yeni Çorumspor, Kocaelispor deplasmanında zoru başardı ve rakibini 3-0 yenerek finale yükselmeyi başardı. Play-off ilk maçında evinde 1-0 yenildiği rakibini ilk yarıda Mert’in kendi kalesine attığı golle 1-0 önde tamamlayan Yeni Çorumspor ikinci yarıda üç dakika içinde önce Yakup ardından Mikail’in attığı gollerle 3-0 yenerek finale yükselmeyi başardı.

Rakibi önünde ilk dakikadan itibaren üstün bir futbol ortaya koyan ve rakibe baskı yaparak oyun kurmasına izin vermeyen Yeni Çorumspor  ise rakibin etkili isimlerine yakın markaj yaparak boş alan bırakmadı. İlk yarıda karşılıklı ataklarla geçerken 44. dakikada gelen gol kırmızı siyahlı takım adına büyük moral oldu.

İkinci yarıda ilk dakikalarda ev sahibi takım taraftar baskısı ile etkili olurken pozisyon vermeden bu bölümü atlatan Yeni Çorumspor rakibin öne çıktığı anlarda ani ataklarla etkili olmaya başladı. 73. dakikada mükemmel bir atakta golcü Yakup beş hafta süren gol orucunu bozdu ve takımını 2-0 öne geçirdi. Bu golden üç dakika sonra bu kez Mikail’in mükemmel vuruşundan gelen üçüncü gol bir anlamda maçın fişini çekti. Kalan bölümde Çorumspor rakibine gol izni vermedi genç file bekçisi Onur başarılı kurtarışları ile göz dolduranisimler arasında yer aldı.

Maçı Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Yeni Çorumspor Başkanı Fatih Özcan, 2. Başkan Mustafa Şeker, Sportif Direktör Hamit Işık ile birlikte yaklaşık 20 bin civarında Kocaelispor taraftarı ile 250 kadar Çorumspor taraftarı izledi.

Editör: Haber Merkezi